Kι αυτά τα Χριστούγεννα ο Άγιος Βασίλης πήγε …JUMBO

Στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και τώρα και στην Ρουμανία τα Χριστούγεννα παραμένουν άρρηκτα συνδεδεμένα με αγορές από τα JUMBO. Ούτε η οικονομική κρίση, ούτε οι νέοι φόροι, ούτε οι καταιγίδες και το κρύο κατάφεραν να αναχαιτίσουν τα κύματα των καταναλωτών που συνεχίζουν να εμπιστεύονται την ποιότητα εξυπηρέτησης των JUMBO.

Η θετική τάση του πρώτου τριμήνου συνεχίστηκε και το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης με αποτέλεσμα οι πωλήσεις από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013 να φτάσουν τα 316,74 εκατομμύρια Ευρώ έναντι 295,39 εκατομμυρίων Ευρώ που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περσυνό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης κατά 7,23% έναντι προσδοκίας για μια αύξηση μεταξύ 4-6%.

Και κατά το δεύτερο τρίμηνο, οι πωλήσεις στα καταστήματα στην Ελλάδα διατηρήθηκαν σε θετικό έδαφος ενώ η ενίσχυση των πωλήσεων στην Κύπρο ήταν εντυπωσιακή, μετά και το άνοιγμα του νέου καταστήματος στην Πάφο. Η Βουλγαρία συνέχισε να αναπτύσσεται με διψήφιο ποσοστό, ενώ η επίδοση των 2 πρώτων καταστημάτων του Ομίλου στη Ρουμανία ήταν καλύτερη των προσδοκιών.

Ο Όμιλος μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αριθμούσε 66 καταστήματα εκ των οποίων τα 52 στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 2 στην Ρουμανία ενώ διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-Jumbo.

Κατά το δεύτερο μισό της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στην Βόρεια Ελλάδα (9.000 τ.μ.). Σταδιακά, με δύο καταστήματα για την παρούσα χρήση, θα ξεκινήσει η ριζική ανακαίνιση παλαιών καταστημάτων του Ομίλου.