Η ύφεση δεν επηρεάζει τα Jumbo μεγέθη

Στα πλαίσια της συνεχούς και διαφανούς ενημέρωσης των επενδυτών για τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής ύφεσης,
η Jumbo ΑΒΕΕ δημοσιοποιεί σήμερα την εξέλιξη των μεγεθών της κατά το πρώτο 4μηνο της νέας χρήσης η οποία περιλαμβάνει και το κρίσιμο διάστημα 11 Σεπτεμβρίου - 30 Οκτωβρίου 2001.
 

Με βάση τα πλέον πρόσφατα στοιχεία, από το δίκτυο καταστημάτων της Jumbo ABEE προκύπτει ότι οι πωλήσεις κατά το πρώτο 4μηνο της χρήσης (Ιούλιος-Οκτώβριος 2001), κινούνται ανοδικά διατηρώντας τον ρυθμό αύξησης 24% σε σχέση με το αντίστοιχο περισυνό διάστημα.
 

Υπενθυμίζεται ότι και κατά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων ήταν 24% ενώ είχε σημειωθεί και τριπλασιασμός της κερδοφορίας (πάνω από 1 δις δρχ έναντι 330 εκατ. δρχ το αντίστοιχο περισυνό διάστημα).
 

Η αυξητική πορεία των μεγεθών της Jumbo οφείλεται στην σωστή τιμολόγηση των προϊόντων της και την σταθερή σχέση αξίας προς κόστος που προσφέρει η εταιρεία στα παιδικά παιχνίδια, τα είδη bebe και στα παιδικά είδη βιβλιοχαρτοπωλείου. Σε καμία περίπτωση ο τζίρος «αγοράζεται» με ειδικές μεγάλες εκπτώσεις ή με προσφορές προϊόντων κάτω του κόστους.
 

Γιαυτό και η διοίκηση της Jumbo ΑΒΕΕ, έχει βάσιμους λόγους να αισιοδοξεί ότι θα διατηρήσει και κατά την παρούσα χρήση, στο ακέραιο, τα περισυνά εντυπωσιακά κέρδη (18,9 εκατ Ευρώ ή 6,47 δις δρχ) τα οποία θα προέλθουν από οργανική ανάπτυξη χωρίς να ενισχύονται από το προϊόν της ασφαλιστικής κάλυψης όπως συνέβη πέρισυ.
 

Με τον τρόπο αυτό, η μετοχή της Jumbo εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει μια εμπορική εταιρεία με καθετοποιημένη γραμμή πωλήσεων, με γνωστά και επώνυμα προϊόντα η οποία προσφέρει στους επενδυτές ταυτόχρονα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και σημαντική κερδοφορία ενώ η σημερινή αποτίμησή της με σχέση τιμής προς κέρδη (Ρ/Ε 7) δεν θεωρείται αποτρεπτική.
 

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από τον ερχόμενο μήνα ξεκινούν την λειτουργία τους 2 νέα καταστήματα Jumbo στο Αγρίνιο και στην Λεμεσό της Κύπρου.