Οι Έλληνες έχουν πάντα τα jumbo πλάι τους

Ο Όμιλος JUMBO, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα, στην προσπάθειά να κρατά ενήμερους τους επενδυτές και μετόχους της ανακοινώνει σε τακτικά χρονικά διαστήματα την πορεία του κύκλου εργασιών και τις στρατηγικές επιλογές της.


Ο μήνας Μάιος επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι οι Έλληνες καταναλωτές επιλέγουν τα καταστήματα JUMBO. Ο όμιλος JUMBO δικαιώνεται για τη βασική στρατηγική του τοποθέτηση ότι σε περιόδους κρίσης, οι ισχυροί επενδύουν και δεν φοβούνται καθοδικούς οικονομικούς κύκλους ώστε η περίοδος της ανάκαμψης να τους βρει ισχυρότερους .


Παρά την ιδιαίτερα δύσκολη -για όλους τους Έλληνες- οικονομική συγκυρία λόγω αύξησης της φορολόγησης και του ΦΠΑ και τις αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι πωλήσεις του Ομίλου JUMBO για το ενδεκάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2010- Ιούνιος 2011 παρέμειναν πρακτικά αμετάβλητες- σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η επίδοση αυτή σε σχέση με την πορεία των πωλήσεων για το δεκάμηνο οφείλεται στην θετική συμβολή του μήνα Μαΐου για τον Όμιλο.


Η διατήρηση της τάσης αυτής και κατά τον τελευταίο μήνα της τρέχουσας οικονομικής χρήσης θα μπορούσε να οδηγήσει την μεταβολή των πωλήσεων σε οριακά θετικό πρόσημο για το δωδεκάμηνο που λήγει τέλος Ιουνίου.


ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ


Ο Όμιλος προχωρά εντατικά στην υλοποίηση του επενδυτικού του προγράμματος με την προσθήκη νέου καταστήματος στην Βουλγαρία. Συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες του Μαΐου ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε η λειτουργία του νέου ιδιόκτητου υπερκαταστήματος στην πόλη Varna της Βουλγαρίας συνολικής επιφάνειας 12.000τ.μ. το οποίο αναμένεται να συμβάλει κυρίως στις πωλήσεις της νέας οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2011- Ιούνιος 2012.


Επίσης, τους επόμενους μήνες αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμη νέο ιδιόκτητο κατάστημα στην πόλη Burgas της Βουλγαρίας συνολικής επιφάνειας 18.000τ.μ. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011 η διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι θα έχουν προστεθεί τρία νέα καταστήματα στο δίκτυο της Ελλάδας και συγκεκριμένα ένα ενοικιαζόμενο στην περιοχή της Ελευσίνας συνολικής επιφάνειας 12.000τ.μ. ένα ενοικιαζόμενο στην περιοχή Γιαλού συνολικής επιφάνειας 9.000τ.μ και ένα ιδιόκτητο στην περιοχή των Γιαννιτσών συνολικής επιφάνειας 9.000τ.μ. Κατά το δεύτερο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2011/2012 σχεδιάζεται η λειτουργία ενός ακόμα ενοικιαζόμενου καταστήματος στη Βουλγαρία στην πόλη Stara Zagora συνολικής επιφάνειας 8.500τ.μ..


Σήμερα ο Όμιλος διαθέτει ένα δίκτυο που αποτελείται από 52 καταστήματα εκ των οποίων τα 44 είναι στην Ελλάδα, τα 3 στην Κύπρο και τα 5 στη Βουλγαρία.