Καταναλωτές και Μέτοχοι στήριξαν τα JUMBO. Tα JUMBO τους επιστρέφουν 0,21 Ευρώ/μετοχή

Οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν δυσμενείς για το ελληνικό λιανεμπόριο. Ευαίσθητες ισορροπίες ανατράπηκαν, μεγάλες ανακατατάξεις άλλαξαν οριστικά την εικόνα της ελληνικής αγοράς. Μία μόνο σταθερά έμεινε στο τρικυμιώδες εμπορικό περιβάλλον: Ο Όμιλος Jumbo.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα κατάφερε να κρατήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στις λιανικές πωλήσεις προσφέροντας ποιότητα και πραγματικές τιμές.

Οι καταναλωτές στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στα προϊόντα JUMBO με αποτέλεσμα ο Όμιλος να διατηρήσει ακόμη και σ’ αυτή, την πιο δύσκολη χρονιά, τη θετική του πορεία. Οι πωλήσεις για την οικονομική χρήση Ιούλιος 2011-Ιούνιος 2012 αυξήθηκαν +0,88% και ανήλθαν σε 494,29 εκατομμύρια Ευρώ.

Οι μέτοχοι εμπιστεύθηκαν τη διοίκηση που είχε δηλώσει ότι «στόχος μας είναι να διατηρηθούν σταθερές οι πωλήσεις» (ετήσιος στόχος 0%-1%). Σήμερα οι 3.440 εργαζόμενοι, τα στελέχη και η διοίκηση των JUMBO ανταποκρίνονται στο στόχο για τη χρήση Ιούλιος 2011-Ιούνιος 2012. Η επιτυχία τους οφείλεται τόσο στη στρατηγική τοποθέτηση του Ομίλου για επενδύσεις σε νέα καταστήματα κατά την περίοδο της κρίσης όσο και στην καλύτερη απόδοση, σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, του ήδη υπάρχοντος δικτύου καταστημάτων. Η Εταιρία παρακολουθεί συνεχώς τις ανάγκες των καταναλωτών και παραμένει συνεπής στο κοινό προσφέροντας μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές.

Κατά τη 12μηνη οικονομική χρήση που έληξε τον Ιούνιο του 2012, ο Όμιλος λειτούργησε συνολικά 6 νέα υπερκαταστήματα από τα οποία 4 λειτουργούν στην Ελλάδα και 2 στη Βουλγαρία ανεβάζοντας τον πήχη για το δίκτυο καταστημάτων στα 58.

Η διοίκηση ανταποδίδει την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι μέτοχοι, προαναγγέλλοντας ότι το θετικό πρόσημο στις πωλήσεις συνοδεύεται με θετικό πρόσημο και στα καθαρά κέρδη για τη χρήση που μόλις έληξε.

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί την 25.07.2012 η διοίκηση θα προτείνει την επιστροφή κεφαλαίου ποσού 0,21 Ευρώ ανά μετοχή.