Μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα σ’ ένα γκρίζο επενδυτικό περιβάλλο. Πώς ένα απλό εμπορικό κατάστημα μετατράπηκε σε κολοσσό

Στα τέλη Νοεμβρίου, η Jumbo Trading Ltd εγκαινιάζει στη Λεμεσό, το δεύτερο ιδιόκτητο γιγαντιαίο υπερκατάστημα στην Κύπρο. Περισσότερα από 9000 τ.μ. στεγασμένοι χώροι με εξοπλισμό κυριολεκτικά state of the art προσφέρουν στην Κύπρο μια μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία αξιοποίησης εμπορικού δικτύου.
 

Η πορεία της Jumbo στον κυπριακό χώρο παρουσιάζει πολλά κοινά σημεία με την εξαιρετικά κερδοφόρο δραστηριότητά της στην Ελλάδα, γεγονός που της επιτρέπει να διατηρεί την χρηματιστηριακή της αξιοπρέπεια μέσα σ΄ ένα οδυνηρό επενδυτικό περιβάλλον.
 

Πριν από 11 μόλις χρόνια η Jumbo Κύπρου δεν ήταν παρά μια αξιόπιστη εμπορική επιχείρηση που σκοπό είχε να προωθεί και να διαθέτει στη μεγαλόνησο τα προϊόντα μεγάλων εταιρειών στον χώρο του παιχνιδιού όπως η Hasbro, η Playmobil κ.λ.π. καθώς και να διαχειρίζεται ένα σχετικά μικρό super market στο City Plaza της Λευκωσίας.
 

Σήμερα η Jumbo Τrading Ltd είναι μια μοναδική για τα κυπριακά δεδομένα εμπορική επιχείρηση, τα καταστήματά της δεν περιορίζονται σε απλές boutique παιχνιδιών αλλά κυριολεκτικά αποτελούν υπέρ-μάρκετ, μεγάλα σύγχρονα εξειδικευμένα πολυκαταστήματα που προσφέρουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα είδη bebe, στα προϊόντα βιβλιοχαρτοπωλείου και φυσικά στα παιχνίδια.
 

Είναι η πρώτη φορά που στην Κύπρο δραστηριοποιείται μια εξειδικευμένη εταιρεία λιανικής, μια εταιρία που διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες όχι μόνο ως προς τα κεφάλαια, αλλά και ως προς τη γνώση και την εμπειρία στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας με τρόπο πραγματικά μοναδικό.
 

Η επιτυχία της Jumbo Trading Ltd σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί περιστασιακή.
 

Ακολουθεί την ίδια στρατηγική με την μητρική ελληνική εταιρεία η οποία έχει καταφέρει στους δύσκολους καιρούς να παρουσιάζει σταθερή αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών και ταυτόχρονα να προχωρά σε ευφυείς επενδύσεις, οι οποίες μόλις ολοκληρώνονται παράγουν πρόσθετες υπεραξίες που ξεπερνούν τα σφικτά περιθώρια του εμπορικού κέρδους σε μια ανταγωνιστική αγορά όπως η κυπριακή.
 

Γι’ αυτό άλλωστε οι τραπεζικοί οργανισμοί, οι επενδυτές αλλά και η μητρική εταιρεία στηρίζουν την Jumbo Trading Ltd διατηρώντας ακέραιο το αρχικό ποσοστό της συμμετοχής τους και επιδιώκοντας μάλιστα να το αυξήσουν στην επόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
 

Με βάση τις λογιστικές καταστάσεις της 30ης Ιουνίου 2002 η Jumbo Trading Ltd παρουσιάζει την εντυπωσιακή κερδοφορία των 4,10 cents ανά μετοχή γεγονός που την καθιστά μια από τις αποτελεσματικότερες εταιρείες του Χ.Α.Κ.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 30/6/2002

 

  30/6/2002 Λ.Κ. 30/6/2001 Λ.Κ.
ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΚΕΡΔΗ)
ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ
528644 520718
ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΚΕΡΔΗ) 443533 380684
ΚΕΡΔΟΣ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ 4,10 3,60