Επιστροφή Κεφαλαίου στους μετόχους, ανταπόκριση από τους καταναλωτές στις χαμηλές τιμές

Ο Όμιλος Jumbo, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα, ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την 03.11.2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16:00, στα γραφεία της εταιρείας και συμμετείχαν 192 μέτοχοι εκπροσωπώντας το 83,63% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενέκρινε την επιστροφή κεφαλαίου € 0,21 ανά μετοχή.

Η διοίκηση ενημέρωσε τους μετόχους κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το λιανεμπόριο στην Ελλάδα η εταιρεία συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου με στόχο την ισχυροποίηση της θέσης της εταιρείας στην αγορά και τη διατήρηση του θετικού ρυθμού αύξησης των πωλήσεων. Kατά το πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις του Ομίλου ήταν αυξημένες κατά +3,5% ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρξει τουλάχιστον αντίστοιχη αύξηση και στα κέρδη καθώς το μικτό περιθώριο δείχνει βελτιωμένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Η θετική αυτή εξέλιξη οδήγησε την διοίκηση της εταιρείας στην απόφαση να προτείνει στη Γενική Συνέλευση την επιστροφή κεφαλαίου € 0,21 αντί € 0,17 η οποία και εγκρίθηκε.

Επιπλέον η διοίκηση ενημέρωσε τους μετόχους ότι και οι πωλήσεις του τετραμήνου ήταν εντός του ετήσιου στόχου (0%-2%). Κατά το πρώτο τετράμηνο της τρέχουσας χρήσης ο Όμιλος εγκαινίασε τρία νέα καταστήματα. Συγκεκριμένα ένα στην πόλη Burgas στη Βουλγαρία, ένα στην Ελευσίνα και ένα στην περιοχή Γιαλού (Σπάτα) και μέχρι το τέλος του έτους θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου καταστήματος στα Γιαννιτσά. Επιπλέον, κατά το πρώτο εξάμηνο του νέου έτους αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους δύο νέα καταστήματα στη Σόφια.

Το δίκτυο του Ομίλου αποτελείται σήμερα από 55 καταστήματα εκ των οποίων τα 46 είναι στην Ελλάδα, τα 3 στην Κύπρο και τα 6 στη Βουλγαρία.