JUMBO η πρώτη επιλογή των καταναλωτών και με απόλυτη αυτοδυναμία

Στην δυσκολότερη περίοδο για την ελληνική οικονομία, στην εποχή των μεγάλων ανατροπών και της ανασφάλειας, οι καταναλωτές ψηφίζουν με τον καθημερινό οβολό τους, μαζικά τη σταθερότητα και την καλύτερη δυνατή σχέση κόστους οφέλους. Ο Όμιλος Jumbo, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα, ανακοινώνει ότι κατά το 9μηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2011-Ιούνιος 2012) οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 380,31 εκατ. € από 372,71 εκατ. € την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αυξημένες κατά +2,04%. Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 67,91€ από 64,29 εκατ. € την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά +5,62%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, ουσιαστικά το τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης για τον όμιλο JUMBO, ενώ η ελληνική οικονομία παρουσίαζε ύφεση της τάξης του -6,2% τα καταστήματα JUMBO κατέγραψαν αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά +5,72%. Η στρατηγική απόφαση του Ομίλου για επιτάχυνση της υλοποίησης του επενδυτικού του έργου συνέβαλε στην αντιμετώπιση των ακραίων συνθηκών που επικρατούν στην αγορά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της πασχαλινής περιόδου για τη φετινή χρήση μοιράστηκαν μεταξύ του 3ου και του 4ου τριμήνου καθώς το Πάσχα εορτάστηκε μία εβδομάδα νωρίτερα ενώ πέρυσι οι πωλήσεις της πασχαλινής περιόδου επηρέασαν θετικά μόνο το 4ο τρίμηνο. Ωστόσο, οι πωλήσεις του 10μηνου που περιλαμβάνουν και τις πωλήσεις της Πασχαλινής περιόδου, παρέμειναν εντός του ετήσιου στόχου (0%-1%) ενώ σε αντίθεση με το κλίμα αβεβαιότητας που ακολούθησε μετά τις εκλογές, οι πρώτες ενδείξεις από τις πωλήσεις του Μαΐου παραμένουν ισχυρά θετικές.

Κατά το 9μηνο, το μικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 52,23% έναντι 51,67% της αντίστοιχης περσινής περιόδου ενώ τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 95,53 εκατ. € σε σχέση με 93,18εκατ. € που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρουσιάζοντας αύξηση +2,52%. Η αύξηση αυτή επιτεύχθηκε παρά την αύξηση των εξόδων λόγω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του ομίλου με την εισαγωγή νέων υπερκαταστημάτων.

Συνέπεια των ανωτέρω είναι ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 83,24 εκατ. αυξημένα κατά +1,48% ενώ τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 67,91 εκατ € αυξημένα κατά +5,62%.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το 9μηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, ο Όμιλος λειτούργησε 4 νέα υπερκαταστήματα.

• Τον Ιούλιο του 2011 ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο ιδιόκτητο υπερκατάστημα του Ομίλου στην πόλη Burgas της Βουλγαρίας συνολικής επιφάνειας 18χιλ.τ.μ.
• Το Σεπτέμβριο του 2011 ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο μισθωμένο κατάστημα στην Ελευσίνα,
• Τον Οκτώβριο 2011 ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο μισθωμένο κατάστημα του Ομίλου στην περιοχή Γιαλού (Σπάτα) συνολικής επιφάνειας 9χιλ.τ.μ. και
• Τον Νοέμβριο 2011 ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο ιδιόκτητο κατάστημα του Ομίλου στα Γιαννιτσά συνολικής επιφάνειας 9χιλ. τ.μ.

Επιπλέον, τον Μάιο 2012 ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο μισθωμένο κατάστημα του Ομίλου στο Λαύριο συνολικής επιφάνειας 9χιλ. τ.μ.

Σήμερα ο Όμιλος διαθέτει ένα δίκτυο 57 καταστημάτων εκ των οποίων 48 είναι στην Ελλάδα, 3 στην Κύπρο και 6 στη Βουλγαρία ενώ προχωρά στην ολοκλήρωση και λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος στην πόλη Russell της Βουλγαρίας εντός του τρέχοντος Μαΐου.