Επενδύσεις με απόδοση και προοπτική...

Εξαιρετικά αποδοτικές αποδεικνύονται οι επενδύσεις της εταιρείας Jumbo στον βορειοελλαδικό χώρο οι οποίες έχουν ήδη βελτιώσει όχι μόνο τον όγκο των πωλήσεων αλλά και την εσωτερική αξία της μετοχής.
 

Τα τελευταία 3 χρόνια η εταιρεία Jumbo επενδύει συστηματικά και με ενιαία στρατηγική στον βορειοελλαδικό χώρο και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη επενδυθεί περί τα 5 δις δρχ.
 

«Για μας η Θεσσαλονίκη εκτός από δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος αποτελεί και σημείο προσέγγισης και εξυπηρέτησης μιας ευρύτερης αγοράς. Οι επισκέπτες από τις όμορες χώρες εμφανίζουν καταναλωτικά χαρακτηριστικά όμοια με αυτά των ελλήνων ενώ το διαθέσιμο εισόδημα για παιδικά προϊόντα και είδη bebe, είναι ανάλογα του ελληνικού.» εξηγεί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Jumbo Απόστολος Βακάκης.
 

Αποτέλεσμα των επενδύσεων αυτών είναι να δημιουργηθεί ένα δυναμικό τρίγωνο σημείων πώλησης που καλύπτει τα στρατηγικά σημεία εισόδου της Θεσσαλονίκης στην Πυλαία (Φοίνικας), το Ωραιόκαστρο και το λιμάνι.
 

Εχουν ήδη δημιουργηθεί 20.000 τετραγωνικά μέτρα για τους 3 γιγαντιαίους χώρους πωλήσεων οι οποίοι συμπληρώνονται με 10.000 μ2 ωφέλιμου αποθηκευτικού χώρου. Η θεαματική αύξηση του κύκλου εργασιών αποδεικνύει την ορθότητα της επιλογής.
 

Νέα αντίληψη στο Real Estate
 

Οι επενδύσεις όμως στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύουν και την άλλη δραστηριότητα προστιθέμενης αξίας στην οποία συστηματικά επιδίδεται η Jumbo που αφορά την αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας που έχει αποκτήσει η εταιρεία.
 

«Για μας το real estate, δεν είναι μια νέα δραστηριότητα, είναι μια συμπληρωματική και εξαιρετικά χρήσιμη δραστηριότητα. Επενδύουμε σε ακίνητα που έχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, έχοντας όμως προηγουμένως εξασφαλίσει  τους απαραίτητους πόρους οι οποίοι προέρχονται από το πλεόνασμα των κερδών της εταιρείας.» επισημαίνει ο κ. Βακάκης.
 

«Στη Θεσσαλονίκη και τα 3 ακίνητα είναι ή θα γίνουν με σύγχρονες μορφές χρηματοδότησης και αυτοχρηματοδότησης μέχρι τέλους του έτους ιδιόκτητα. Ταυτόχρονα συμμαχούμε με τους πραγματικά ειδικούς της αγοράς του real estate, και συγκεκριμένα με την ΓΕΚ και την εταιρεία Ερμής οι οποίοι έχουν αναπτύξει εφαρμοσμένη τεχνογνωσία στην αξιοποίηση ακινήτων. Με τον τρόπο αυτό προσδίδουμε αξία στα ακίνητα που έχουμε αποκτήσει και αναβαθμίζεται οικιστικά ολόκληρη η περιοχή με θετικές συνέπειες και στις πωλήσεις των καταστημάτων.»
 

Το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που η Jumbo έχει επενδύσει στη Θεσσαλονίκη προέρχεται από τα ίδια κεφάλαιά της και το προϊόν της πρόσφατης αύξησης κεφαλαίου αλλά και ένα σημαντικό μέρος εκ του ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές που έχει εκδώσει το καλοκαίρι. Τέλος κάνει χρήση και του θέσμου του leasing για να περιέλθει τελικά στην κυριότητα της το σύνολο του συγκροτήματος του παλαιού εργοστασίου της NAMCO όπου σήμερα λειτουργεί σε μέρος αυτού το πρώτο της κατάστημα της Πυλαίας.
 

Η θεαματική αύξηση της κερδοφορία του πρώτου εξαμήνου της φετεινής χρήσης στα 4,7 δις δρχ. δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της εταιρείας και φυσικά αφήνει πολλά περιθώρια για νέες επεκτατικές κινήσεις....