Επανήλθε η θετική αύξηση των πωλήσεων τον Νοέμβριο παρά τις αντιξοότητες

Όλα τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το ελληνικό λιανεμπόριο διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας του. Οι καταναλωτές επηρεασμένοι από την κρίση φαίνονται διστακτικοί, ενώ και οι έμποροι που αντιμετωπίζουν την έλλειψη αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας δυσκολεύονται στην επιλογή του καλύτερου προϊόντος για την πελατεία τους.

 

Παρόλα αυτά υπάρχουν ενδείξεις βελτίωσης του κλίματος. Η Ευρώπη οδεύει σ’ έναν ακόμη ιστορικό συμβιβασμό, οι κεντρικές τράπεζες αγωνίζονται να ξαναφέρουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, η Ελλάδα προσπαθεί στα σοβαρά να ανακτήσει την αξιοπιστία της.

 

Ο Όμιλος JUMBO, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα, στην προσπάθειά να κρατά ενήμερους τους επενδυτές και μετόχους της ανακοινώνει σε τακτικά χρονικά διαστήματα την πορεία του κύκλου εργασιών της.

 

Ο μήνας Νοέμβριος επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι οι Έλληνες καταναλωτές κάθε φορά που νιώθουν καλύτερα και μεγαλύτερη ασφάλεια επιλέγουν τα καταστήματα JUMBO.

 

Ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων του Ομίλου JUMBO για το πεντάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2011- Ιούνιος 2012) ήταν στα επίπεδα του πρώτου τριμήνου (3,5%) καθώς ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων του Νοεμβρίου ήταν βελτιωμένος σε σχέση με του Οκτωβρίου. Τα στοιχεία όμως δεν καταγράφουν σαφή αντιστροφή της τάσης.

 

Ο Όμιλος Jumbo αναγνωρίζοντας από την αρχή την κρίση επιτάχυνε το επενδυτικό της πρόγραμμα προκειμένου να προστατέψει τον κύκλο εργασιών της. Στο θετικό αποτέλεσμα για το πεντάμηνο συνέβαλλαν και τα καταστήματα που προϋπήρχαν στο δίκτυο όπου κατέγραψαν απόδοση καλύτερη από αυτή της αγοράς. Ο Όμιλος χρησιμοποιεί όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα ώστε να είναι ανταγωνιστικός και παραμένει συνεπής με το κοινό προσφέροντας μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε δίκαιες τιμές.

 

O Δεκέμβριος είναι σημαντικός καθώς η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί το 28% των ετήσιων πωλήσεων. Καθώς υπάρχουν έντονες φημολογίες για εταιρείες στην αγορά του λιανικού εμπορίου ότι αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες η διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι θα ενταθούν οι πιέσεις και για αυτό παραμένει στον μέχρι τώρα στόχο της για τις πωλήσεις του έτους που είναι μηδέν (0%) έως δύο (2%).

 

Σήμερα ο Όμιλος διαθέτει ένα δίκτυο 56 καταστημάτων εκ των οποίων 47 είναι στην Ελλάδα, 3 στην Κύπρο και 6 στη Βουλγαρία.

 

Ο όμιλος έχει ήδη ολοκληρώσει τα καταστήματα που είχε θέσει ως στόχο για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Συγκεκριμένα ένα στην πόλη Burgas στη Βουλγαρία, ένα στην Ελευσίνα και ένα στην περιοχή Γιαλού (Σπάτα) και ένα στα Γιαννιτσά. Για το δεύτερο μισό της χρήσης αναμένεται να λειτουργήσουν δύο ακόμα καταστήματα και συγκεκριμένα ένα νέο κατάστημα στην πόλη Russell της Βουλγαρίας, καθώς και ένα ακόμα καταστήματα στην Αττική.

 

Τέλος υπενθυμίζεται ότι στις 23/12/2011 γίνεται η αποκοπή δικαιώματος για επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους € 0,21 ανά μετοχή. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date), είναι οι μέτοχοι που θα είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την Τετάρτη 28.12.2011. Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου έχει οριστεί η Τρίτη 3.1.2012