11 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ

Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να ανατρέψει την πολύχρονη σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους καταναλωτές και τον Όμιλο Jumbo, τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα. Ούτε η μετεκλογική αβεβαιότητα, ούτε η βίαιη ανατροπή οικονομικών δεδομένων μιας ολόκληρης δεκαπενταετίας, κατάφεραν να εκτροχιάσουν τον όμιλο JUMBO από τη σταθερή πορεία.

Κατά το 11μηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2011-Ιούνιος 2012) οι πωλήσεις του Ομίλου παρέμειναν εντός του ετήσιου στόχου (0%-1%). Ακόμη και κατά τη διάρκεια του δύσκολου εκλογικού μήνα Μαΐου, με την πασιφανή στενότητα στα οικονομικά όλων των Ελλήνων, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων παρέμεινε θετικός με αποτέλεσμα για το 11μηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης να ανέλθει σε +0,74%.

Υπό το φως αυτών των εκπληκτικών δεδομένων, η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι για την τρέχουσα οικονομική χρήση ο Όμιλος θα πετύχει τους στόχους του για ρυθμό αύξησης των πωλήσεων και των μετά φόρων κερδών μεταξύ 0% έως 1% παρά το επιδεινούμενο οικονομικό κλίμα.

Τα θετικά αποτελέσματα έρχονται πάντα μετά από πολλή προσπάθεια. Εργαζόμενοι, στελέχη και διοίκηση έμειναν προσηλωμένοι στους στόχους παρά τις Σειρήνες της χαλάρωσης που τραγουδούν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Η πρωτοφανής πιστωτική ένδεια και η καταναλωτική αναστροφή δεν εμπόδισαν τον όμιλο JUMBO να επενδύει στο μέλλον. Τον Μάιο ολοκληρώθηκε και το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου όπως είχε σχεδιασθεί στην αρχή της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, με την έναρξη του νέου ιδιόκτητου υπερκαταστήματος στην πόλη Rousse, στη Βουλγαρία συνολικής επιφάνειας 12.000 τ.μ.

Από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και σήμερα ο Όμιλος λειτούργησε συνολικά 6 νέα υπερκαταστήματα από τα οποία 4 λειτουργούν στην Ελλάδα και 2 στη Βουλγαρία.

Σήμερα ο Όμιλος διαθέτει ένα δίκτυο που αποτελείται από 58 καταστήματα εκ των οποίων τα 48 είναι στην Ελλάδα, τα 3 στην Κύπρο και τα 7 στη Βουλγαρία.

Επίσης, τους επόμενους μήνες αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμη νέο ενοικιαζόμενο κατάστημα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας συνολικής επιφάνειας 8.000 τ.μ.

Με χρονικό ορίζοντα τον Δεκέμβριο του 2012, η διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι θα έχουν προστεθεί 2 νέα καταστήματα στο δίκτυο της: Ένα ενοικιαζόμενο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου συνολικής επιφάνειας 7.500 τ.μ. και ένα ιδιόκτητο στη Σόφια της Βουλγαρίας συνολικής επιφάνειας 12.000τ.μ.. Κατά το δεύτερο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2012/2013 σχεδιάζεται η λειτουργία 2 ακόμα καταστημάτων στην Ελλάδα και ενός καταστήματος στην Κύπρο.