Mόνο με αύξηση της παραγωγικότητας και επενδύσεις θα ξεπεράσουμε τη βαθειά κρίση

Αθήνα 25 Ιουλίου 2012. Με την συμμετοχή του 84,44% των μετόχων πραγματοποιήθηκε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ομίλου JUMBO, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των μετόχων, η διοίκηση του Ομίλου επιβεβαίωσε ότι παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική δραστηριότητα και ειδικά το λιανεμπόριο στην Ελλάδα, ο Όμιλος JUMBO συνεχίζει να επενδύει στο μέλλον, να προσφέρει απασχόληση σε 3.400 εργαζόμενους και να συγκρατεί το λειτουργικό κόστος, διευρύνοντας ταυτόχρονα τις επιλογές των καταναλωτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος JUMBO και παρά τις δυσμενείς διεθνώς συνθήκες στη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων, επιμένει στην υλοποίηση του αναπτυξιακού του σχεδίου με στόχο την ισχυροποίηση της θέσης της εταιρείας στην αγορά και τη διατήρηση του θετικού ρυθμού αύξησης των πωλήσεων.

Η οικονομική χρήση που έκλεισε τον Ιούνιο του 2012, επιβεβαίωσε τις περυσινές εκτιμήσεις της διοίκησης για θετικό αποτέλεσμα στις πωλήσεις και σημαντική ανταμοιβή στους μετόχους που σταθερά στηρίζουν την εταιρεία. Οι πωλήσεις σε επίπεδο Ομίλου ήταν αυξημένες κατά +0,88% ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρξει τουλάχιστον αντίστοιχη αύξηση και στα κέρδη.

Μετά την ενημέρωση από την πλευρά της διοίκησης, η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την επιστροφή κεφαλαίου 0,21 Ευρώ ανά μετοχή .

Επιπλέον η διοίκηση ενημέρωσε τους μετόχους ότι για την τρέχουσα χρήση Ιούλιος 2012- Ιούνιος 2013, ο Όμιλος θα συνεχίσει την επέκτασή του με την προσθήκη πέντε (5) ακόμα υπερκαταστημάτων.

Το πρώτο κατάστημα για την νέα οικονομική χρήση, συνολικής επιφάνειας 8.000 τ.μ., ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν λίγες μέρες στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Τρία (3) ακόμα υπερκαταστήματα θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα και ένα στη Βουλγαρία.

Τα νέα καταστήματα εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν στην αύξηση των πωλήσεων για την τρέχουσα χρήση Ιούλιος 2012- Ιούνιος 2013. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για τη νέα οικονομική χρήση, στόχος είναι η αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 0%-2% ενώ τα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στα 70εκατ. Ευρώ καθώς αναμένεται ότι οι αποπληθωριστικές πιέσεις στην Ελλάδα, η αύξηση του μεταφορικού κόστους και η ενδυνάμωση του δολαρίου να πιέσουν το μικτό περιθώριο κέρδους.