Όμιλος Jumbo- Σταθερή πορεία το πρώτο εξάμηνο

Παρά τη φοροκαταιγίδα και την έντονη κακοκαιρία των τελευταίων 10 ημερών του Δεκέμβριου ο Όμιλος JUMBO, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων, διατήρησε τα σκήπτρα της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού.

Οι πωλήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, δηλαδή από τον Ιούλιο μέχρι και το Δεκέμβριο του 2012, ανήλθαν σε € 295,40 εκατ από € 293,06 εκατ. καταγράφοντας αύξηση κατά 0,80%. Το οικονομικό αυτό αποτέλεσμα παραμένει μέσα στα πλαίσια του ετήσιου στόχου (0% έως 2%) που έχει ανακοινώσει προς τους μετόχους η διοίκηση του Ομίλου. Η επίδοση αυτή οφείλεται στη σημαντική ενίσχυση πωλήσεων των καταστημάτων της Βουλγαρίας καθώς και των καταστημάτων σε χώρες όπου η εταιρεία έχει συνάψει συμβάσεις εμπορικής συνεργασίας (Αλβανία και Σκόπια) σε συνδυασμό με τη μικρή πτώση των πωλήσεων των καταστημάτων της Κύπρου και της Ελλάδας λόγω της διαρκώς εντεινόμενης οικονομικής κρίσης.

Ο Όμιλος Jumbo εξακολουθεί να αποδεικνύει στην πράξη ότι το μοναδικό αντίδοτο στην οικονομική κρίση είναι οι επενδύσεις και η αύξηση της παραγωγικότητας σε συνδυασμό με πτωτικές τιμές που ανταποκρίνονται στο μειωμένο αγοραστικό εισόδημα.

Από τον Ιούλιο μέχρι και το Δεκέμβριο, δηλαδή στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, ο Όμιλος JUMBO επένδυσε σε 4 νέα καταστήματα:

• Στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας συνολικής επιφάνειας 10χιλ.τ.μ.
• Στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου συνολικής επιφάνειας 7,5 χιλ τ.μ.
• Στη Θέρμη Θεσσαλονίκης συνολικής επιφάνειας 9 χιλ. τ.μ
• Στη Σόφια της Βουλγαρίας συνολικής επιφάνειας 12χιλ. τ.μ.

Σήμερα ο Όμιλος JUMBO διαθέτει ένα δίκτυο που αποτελείται από 62 καταστήματα εκ των οποίων τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, τα 3 στην Κύπρο και τα 8 στη Βουλγαρία.

Στην εκπνοή της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται η λειτουργία δύο ακόμα καταστημάτων στην Ελλάδα ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία για την είσοδο του Ομίλου στην αγορά της Ρουμανίας. Κατά την επόμενη οικονομική χρήση (Ιούλιος 2013- Ιούνιος 2014) αναμένεται να λειτουργήσουν τουλάχιστον δύο υπερκαταστήματα στη Ρουμανία, το νέο κατάστημα του Ομίλου στην Πάφο της Κύπρου καθώς και δύο με τρία ακόμα καταστήματα στην Ελλάδα.

Ο κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου κάθε οικονομικής χρήσης, για τον Όμιλο JUMBO, παραδοσιακά αποτελεί σηματωρό για τη συνολική πορεία του 12μήνου. Η διοίκηση εκτιμά ότι οι πωλήσεις του Ομίλου για την τρέχουσα χρήση (Ιούλιος 2012-Ιούνιος 2013) θα κυμανθούν μεταξύ 0% και 1% ενώ διατηρείται η εκτίμηση για τα καθαρά κέρδη στα € 70 εκατ.