Σταθερότητα των πωλήσεων κατά το δεκάμηνο της χρήσης

Ο Όμιλος JUMBO, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα, στην προσπάθειά του να κρατά ενήμερους τους επενδυτές και μετόχους του ανακοινώνει ότι ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων κατά το εννεάμηνο της παρούσας οικονομικής χρήσης παρά τις γνωστές δυσκολίες και ιδιαίτερες συνθήκες διατήρησε θετικό πρόσημο +0,41%.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του εννιαμήνου θα ανακοινωθούν στις 29 Μαΐου μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Για την πλήρη και σαφή ενημέρωση των μετόχων, συνεταίρων και επενδυτών, σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του εννιαμήνου του Ομίλου JUMBO θα περιλαμβάνουν και τις επιπτώσεις από την πρόσφατη Κυπριακή κρίση.

• Η Jumbo με προηγούμενη ανακοίνωσή της είχε ενημερώσει ότι η θυγατρική της εταιρεία στην Κύπρο είχε καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου περίπου € 58εκ. Με βάση την αξιολόγηση που έγινε κατά τις μέχρι τώρα επίσημες ανακοινώσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου εκτιμάται ότι το 37,5% του ανασφάλιστου ποσού των τραπεζικών αυτών καταθέσεων θα απομειωθεί με συνεπακόλουθη καθαρή ζημία της τάξης των € 20εκατ. Κατά συνέπεια η κερδοφορία του Ομίλου θα κυμανθεί στα € 48εκ. περίπου μειωμένα κατά 29% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η εταιρεία φυσικά αναμένει τις οριστικές αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας που πιθανόν να ανατρέψουν τις ανωτέρω εταιρικές επιλογές.

• Αν δεν συμπεριληφθεί το έκτακτο αυτό γεγονός τότε σε συγκρίσιμη βάση για το εννιάμηνο της τρέχουσας χρήσης τα κέρδη του Ομίλου θα ήταν μειωμένα μόνο κατά -3,42% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο κύκλος εργασιών στο 9μηνο διατήρησε το θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Αυτό κυρίως οφείλεται στην συμβολή των καταστημάτων της Βουλγαρίας, ενώ μικρή μείωση σημείωσαν τα καταστήματα της Ελλάδας και την Κύπρου.

• Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της πασχαλινής περιόδου επηρεάζουν θετικά το τελευταίο τρίμηνο της παρούσας οικονομικής χρήσης ενώ πέρυσι οι πωλήσεις της πασχαλινής περιόδου μοιράστηκαν μεταξύ των δύο τελευταίων τριμήνων αφού το 2012 ο εορτασμός του Πάσχα ήταν νωρίτερα.

• Παρά την αναστάτωση που προκάλεσαν οι εξελίξεις στην Κύπρο, οι πωλήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Βουλγαρία ήταν καλύτερες από τις αναμενόμενες με αποτέλεσμα οι πωλήσεις για το δεκάμηνο (Ιούλιος- Απρίλιος) να τερματίσουν στα περσινά επίπεδα.

Ο Όμιλος συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του επενδυτικού του προγράμματος. Στις 15 Μαΐου εγκαινιάζεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος JUMBO στην Ελλάδα που θα διαθέτει είδη πάρτυ, παιδικό χαρτοπωλείο και exclusive e-shop outdoor προϊόντα (πχ ποδήλατα, πισίνες, φουσκωτά κάστρα κτλ).

Υπενθυμίζεται ότι στην εκπνοή της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται η λειτουργία δύο ακόμα καταστημάτων στην Ελλάδα ενώ συνεχίζεται η προετοιμασία για την είσοδο του Ομίλου στην αγορά της Ρουμανίας.

Κατά την επόμενη οικονομική χρήση (Ιούλιος 2013- Ιούνιος 2014) αναμένεται να λειτουργήσουν τουλάχιστον δύο υπερκαταστήματα στη Ρουμανία, το νέο κατάστημα του Ομίλου στην Πάφο της Κύπρου καθώς και ένα ακόμα κατάστημα στην Ελλάδα.