Η Jumbo Επεκτείνει τις Δραστηριότητές της και στο Εξωτερικό

Mε καταιγιστικούς ρυθμούς αναπτύσσεται το δίκτυο καταστημάτων Jumbo στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έτσι, στις 6 Δεκεμβρίου ξεκίνησε τις εργασίες του το μεγάλο ιδιόκτητο υπερκατάστημα Jumbo στη Λεμεσό της Κύπρου στην περιοχή Λινόπετρα και η αποδοχή του από το κοινό, τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, είναι εντυπωσιακή.

Το νέο υπερκατάστημα της Λεμεσού ανταποκρίνεται πλήρως στις προδιαγραφές και τα υψηλά κατασκευαστικά και αισθητικά πρότυπα που πάντοτε θέτει ο όμιλος Jumbo. Έχει κτισθεί σε οικόπεδο 10.000 τ.μ. και καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο σε στρατηγικό σημείο της Λεμεσού.
 

Για την αγορά του οικοπέδου δαπανήθηκαν 900 εκατ. δρχ. ενώ το συνολικό ύψος της επένδυσης ξεπερνά τα 2,5 δις δρχ. Το κτίριο εκτείνεται σε 9.000 τ.μ από τα οποία τα 4.000 τ.μ αποτελούν έναν υπερσύγχρονο αποθηκευτικό χώρο. Περί τα 4.000 τ.μ αποτελούν χώρο εξυπηρέτησης των πελατών για παιχνίδια και είδη bebe, ενώ 1.000 τ.μ είναι αφιερωμένα στη σχετικά νέα κερδοφόρο δραστηριότητα που αφορά τα είδη βιβλιοχαρτοπωλείου Jumbo Bookie.

Το νέο ιδιόκτητο κατάστημα είναι ουσιαστικά το πρώτο «πραγματικό JUMBO κατάστημα» του Ομίλου. Το αρχικό, μεγέθους 2000 τ.μ, λειτουργεί από το 1991 στη Λευκωσία, δίχως είδη bebe και βιβλιοχαρτοπωλείου.
 

Eίναι προφανές ότι η λειτουργία του νέου καταστήματος δημιουργεί νέες προοπτικές κερδοφορίας για την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου μετοχή της Jumbo Τrading LTD, θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου Jumbo ΑΕΕ.
 

Εντός του 2002 η ίδια εταιρεία πρόκειται να αξιοποιήσει ένα ακόμη οικοδομικό τετράγωνο 15.000 τ.μ στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας που θα αποτελέσει μια ακόμη απτή απόδειξη του πώς αντιλαμβάνεται τον όρο «αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας» η Jumbo.
 

Παράλληλα, στις 22 Δεκεμβρίου το νέο γιγαντιαίο κατάστημα Jumbo στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης πραγματοιεί εγκαίνια για να γιορτάσει επισήμως την εντυπωσιακή υποδοχή που του επεφύλαξε το καταναλωτικό κοινό της συμπρωτεύουσας. Σημειώνεται ότι το κατάστημα της Θεσσαλονίκης σχεδιάσθηκε και κατασκευάσθηκε σε χρόνο ρεκόρ μικρότερο των 18 μηνών.
 

Υπενθυμίζεται ότι, όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της νέας χρήσης 2001-2002 που λήγει τον Ιούνιο του 2002, ο κύκλος εργασιών στην Ελλάδα ανήλθε σε 7.463.831 δρχ και τα κέρδη προ φόρων σχεδόν τριπλασιάσθηκαν στο ποσό του 1.032.545.052 δρχ.