Jumbo κέρδη και για τη νέα χρονιά προμηνύουν οι νέες λογιστικές καταστάσεις της Jumbo

Τoν σταθερά ανοδικό ρυθμό ανάπτυξης των μεγεθών και την εξαιρετική ποιότητα των κερδών του Ομίλου Jumbo επιβεβαιώνουν οι λογιστικές καταστάσεις για το πρώτο τρίμηνο (από 1ης Ιουλίου 2003 μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2003)της νέας χρήσης 2003/2004 που δημοσιεύονται αύριο στον Τύπο και την ειδική ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
 

Άξιο επισήμανσης είναι το γεγονός ότι παρά τη υπόγεια διαρθρωτική κρίση που πλήττει σήμερα το σύνολο του ελληνικού εμπορίου, ο Όμιλος Jumbo εξακολουθεί να αυξάνει τις πωλήσεις του με ρυθμό 32,3% και ταυτόχρονα να βελτιώνει την κερδοφορία του κατά 27,7%.
 

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από 29,8 εκατ. Ευρώ σε 39,4 εκατ. Ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ φόρων κατά το πρώτο τρίμηνο της νέας χρήσης ξεπέρασαν τα 4,5 εκατ. Ευρώ έναντι 3,6 εκατ. Ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Τα κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν με το εντυπωσιακό ποσοστό του 27,7% παρά το γεγονός ότι το κονδύλι «Προβλέψεις εξαιρετικών κινδύνων» αυξήθηκε σε 170.000 Ευρώ έναντι μόλις 1.189 Ευρώ πέρσι.
 

H κερδοφορία του Ομίλου δεν επηρεάσθηκε ούτε από την αύξηση της δαπάνης για χρεωστικούς τόκους από 891.205 Ευρώ πέρσι σε 1.234.301 Ευρώ φέτος, που οφείλεται στους αυξημένους ρυθμούς ενεργοποίησης των εταιρειών για την κάλυψη των αναγκών της Ολυμπιάδας.
 

Το σύνολο των λειτουργικών εξόδων του Ομίλου (διαφήμιση, δαπάνες προσωπικού και αμοιβές τρίτων, μεταφορές, προβλέψεις εξαιρετικών κινδύνων κ.λ.π.) ανέρχεται σε 9,1 εκατ. Ευρώ δηλαδή μόλις στο 24% των πωλήσεων. Λόγω της θεαματικής αύξησης του κύκλου εργασιών η αύξηση των αποσβέσεων σε 2,1 εκατ. Ευρώ δεν επιβαρύνει την καθαρή θέση του Ομίλου αφού ανέρχεται μόλις σε 5,6% ως ποσοστό επί των πωλήσεων.
 

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Jumbo διατηρεί στο ακέραιο το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα μικτό περιθώριο κέρδους της τάξης του 44% που την καθιστά ως μία από τις περισσότερο κερδοφόρες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας. Ο ενοποιημένος ισολογισμός (που περιλαμβάνει την εισηγμένη στο Κυπριακό χρηματιστήριο Jumbo Trading Ltd) δείχνει ότι οι επενδύσεις στη Μεγαλόνησο αποδίδουν με εντυπωσιακούς ρυθμούς, γεγονός που λειτουργεί ενθαρρυντικά για την περαιτέρω επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων του ομίλου.
 

Το δίκτυο καταστημάτων Jumbo ανέρχεται σε 30 σημεία πώλησης και θα φτάσουν τα 33 ως το τέλος του έτους. Συγκεκριμένα λειτουργούν 14 καταστήματα στο λεκανοπέδιο Αττικής, 13 καταστήματα στην περιφερειακή Ελλάδα (εκ των οποίων τα 10 είναι ιδιόκτητα) και 3 καταστήματα στην Κύπρο (εκ των οποίων τα 2 ιδιόκτητα).
 

Η διοίκηση της Jumbo ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων στις 3 Δεκεμβρίου η οποία θα εγκρίνει τα αποτελέσματα του ισολογισμού της χρήσης Ιούλιος 2002-Ιούνιος 2003, που δημοσιεύθηκε στα τέλη Αύγουστο, καθώς και το μέρισμα των 12 λεπτών ανά μετοχή.
 

Επιπλέον, η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων θα κληθεί να εγκρίνει την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 75 εκατ. Ευρώ το προϊόν του οποίου θα χρησιμοποιηθεί για την με ευνοϊκούς όρους αναχρηματοδότηση ήδη υπαρχόντων δανείων. Παράλληλα θα αποφασισθεί η παράταση του ήδη υπάρχοντος ομολογιακού, τροποποιώντας τη λήξη και την απόδοσή του.