Αύξηση καθαρής κερδοφορίας παρά το περιβάλλον αβεβαιότητας

Στην εποχή του φόβου και της αβεβαιότητας, της λιτής αλλά αξιοπρεπούς διαβίωσης και της ανάγκης για μεγαλύτερη ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών, ο Όμιλος JUMBO, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα, απαντά με επενδύσεις και συνετή διαχείριση.

 

Στην πιο δύσκολη χρονιά του ελληνικού λιανεμπορίου, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη του Ομίλου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία στην προσπάθεια εξυπηρέτησης των χιλιάδων καταναλωτών με πλήρη αντιστοίχηση της ποιότητας των προϊόντων με την καλύτερη δυνατή τιμή.

 

Κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης (Ιούλιος 2011-Ιούνιος 2012) οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 293,06 εκατ. € από 290,17 εκατ. € που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο αυξημένες κατά 0,99% τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν στα 57.77εκατ. € από 53.95 εκατ. € που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,08%.

 

Ο Όμιλος συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού του σχεδίου με στόχο την ισχυροποίηση της θέσης της εταιρείας στην αγορά και τη διατήρηση του θετικού ρυθμού αύξησης των πωλήσεων. Κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης ο Όμιλος λειτούργησε 4 νέα καταστήματα. Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2011 ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο ιδιόκτητο υπερκατάστημα του Ομίλου στην πόλη Burgas της Βουλγαρίας συνολικής επιφάνειας 18χιλ.τ.μ., το Σεπτέμβριο του 2011 ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο μισθωμένο κατάστημα στην Ελευσίνα, τον Οκτώβριο ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο μισθωμένο κατάστημα του Ομίλου στην περιοχή Γιαλού (Σπάτα) συνολικής επιφάνειας 9χιλ.τ.μ. και τον Νοέμβριο ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο ιδιόκτητο κατάστημα του Ομίλου στα Γιαννιτσά συνολικής επιφάνειας 9χιλ. τ.μ.

 

Το μικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 51,36% έναντι 50,28% της αντίστοιχης περσινής περιόδου ενώ τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 78,26 εκατ. σε σχέση με € 75,52εκατ. που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο παρουσιάζοντας αύξηση 3,63%. Η αύξηση αυτή επιτεύχθηκε παρά την αύξηση των εξόδων λόγω της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του ομίλου, της αυξημένης ανάγκης για διαφήμιση καθώς και της επιβάρυνσης κατά € 900χιλ. περίπου του έκτακτου τέλους για τα ακίνητα (ΕΕΤΗΔΕ). Συνέπεια των ανωτέρω είναι ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 70,81 εκατ. αυξημένα κατά 2,64% ενώ τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε € 57,77 εκατ αυξημένα κατά 7,08%.

 

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες και το κλίμα αβεβαιότητας οι πωλήσεις του επταμήνου παρέμειναν εντός του ετήσιου στόχου (0%-2%). Ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων του Ομίλου JUMBO για το επτάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2011- Ιούνιος 2012) ανήλθε σε 1,40% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα βελτιωμένος από τα επίπεδα του εξαμήνου καθώς καταγράφτηκε σημαντική βελτίωση κατά τον Ιανουάριο. Επιπλέον, οι πρώτες ενδείξεις από τις πωλήσεις του Φεβρουαρίου παραμένουν θετικές.

 

Σήμερα ο Όμιλος διαθέτει ένα δίκτυο 56 καταστημάτων εκ των οποίων 47 είναι στην Ελλάδα, 3 στην Κύπρο και 6 στη Βουλγαρία ενώ προχωρά στην ολοκλήρωση και λειτουργία δύο ακόμα καταστημάτων και συγκεκριμένα ένα νέο κατάστημα στην πόλη Rousse της Βουλγαρίας, καθώς και ένα ακόμα κατάστημα στην Αττική.