Ψήφο εμπιστοσύνης από καταναλωτές και μετόχους πήραν τα JUMBO

Με την παρουσία μετόχων που εκπροσωπούσαν το 84,82% του μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία ενέκρινε τον απολογισμό της προηγούμενης οικονομικής κρίσης, τον σχεδιασμό για την επόμενη και την κατ’εξαίρεση μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2012/2013.

Κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης η διοίκηση της εταιρείας ενημέρωσε τους μετόχους ότι κατά το πρώτο τρίμηνο της νέας οικονομικής χρήσης (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο 2013) οι πωλήσεις του Ομίλου κατέγραψαν αύξηση +5,81% ενώ τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το μικτό περιθώριο κέρδους θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση.

Η διοίκηση υπενθύμισε στους μετόχους ότι το πρώτο τρίμηνο επηρεάζει λιγότερο τη συνολική πορεία της χρονιάς και ότι το πλέον σημαντικό για τα μεγέθη του Ομίλου τρίμηνο είναι το δεύτερο που περιλαμβάνει και τις πωλήσεις των Χριστουγέννων. Οι επιδόσεις του πρώτου τριμήνου είναι καλύτερες από τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα χρήση.

* Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για τη νέα οικονομική χρήση 2013-2014, εκτιμάται αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 2%-4% και καθαρά κέρδη περίπου EUR 75εκ.

Τα οριστικά και αναλυτικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Όσον αφορά το δίκτυο καταστημάτων η διοίκηση ανέφερε ότι κατά το πρώτο τετράμηνο της τρέχουσας χρήσης η Jumbo προχώρησε στην λειτουργία δύο καταστημάτων στην Ελλάδα, ένα ιδιόκτητο κατάστημα στις Σέρρες (9.000 τετραγωνικών μέτρων) και ένα μισθωμένο κατάστημα στον Άγιο Ελευθέριο (11.000 τ.μ.) ενώ πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο κατάστημα του Ομίλου στη Ρουμανία στην πόλη Τιμισοάρα (13.000 τ.μ.).

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η έναρξη λειτουργίας του δεύτερου καταστήματος στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στο Βουκουρέστι (14.000 τ.μ.) καθώς και του νέου μισθωμένου καταστήματος JUMBO στην Πάφο της Κύπρου (10.000 τ.μ.).

Έτσι ο Όμιλος θα αριθμεί 66 καταστήματα εκ των οποίων τα 52 στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 2 στην Ρουμανία ενώ διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-Jumbo.

Tέλος, στη γενική συνέλευση των μετόχων αναφέρθηκε πως η Jumbo τιμήθηκε με το βραβείο «True Leader», για τρίτη συνεχή χρονιά, από τον Όμιλο ICAP με βάση 4 συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου.

Η Jumbo ανταποκρίθηκε ταυτόχρονα στα εξής αντικειμενικά κριτήρια:

1. Συμπεριλαμβάνεται στις πιο κερδοφόρες Εταιρείες ή Ομίλους για το 2012 με βάση το EBITDA
2. Συγκαταλέγεται στις Εταιρείες ή Ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχει παρουσιάσει αύξηση του προσωπικού από το 2011 στο 2012.
3. Έχει υψηλό ICAP Credit Score
4. Βρίσκεται στις 10 κορυφαίες θέσεις του Κλάδου της (με βάση τον τζίρο)