Θετική αφήγηση, δύσκολη εποχή


Ο Όμιλος JUMBO, τα τελευταία 29 χρόνια ενημερώνει αδιαλείπτως, έγκυρα και έγκαιρα, τους μετόχους –συνεταίρους του, για τις εξελίξεις των οικονομικών μεγεθών αλλά και της αγοράς συνολικότερα, προσπαθώντας να τους κρατά διαρκώς σε επαφή με την πραγματικότητα και τις συνθήκες που αντιμετωπίζει η διοίκηση.

Στα επίσημα στοιχεία για την πορεία των οικονομικών μεγεθών που ανακοινώνει σήμερα ο Όμιλος JUMBO, καταγράφεται -για ένα ακόμη τρίμηνο- μια σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών που καταδεικνύει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού.

Αυξημένη επίσης είναι η κερδοφορία του Ομίλου, παρά τη συνεχή επιδείνωση των συνθηκών λόγω της ισοτιμίας του Ευρώ προς το δολάριο αλλά και τις έκτακτες δυσκολίες της ελληνικής οικονομίας οι οποίες δεν αναμένεται να βελτιωθούν κατά τους επόμενους μήνες.

Κατά τo εννεάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης 2014/2015, τα κέρδη αυξήθηκαν +7,25% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ανήλθαν σε 74,52 εκατ. Ευρώ έναντι 69,48 εκατ. Ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι πωλήσεις του Ομίλου κατά το εννεάμηνο, κατέγραψαν αύξηση +8,57% φτάνοντας τα 446,13 εκατ. Ευρώ από 410,94 εκατ. Ευρώ την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

• Η επίδοση του τρίτου τριμήνου δηλαδή Ιανουάριος 2015- Μάρτιος 2015 επηρεάστηκε θετικά και από τον εορτασμό του Πάσχα κατά μία εβδομάδα νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι.
• Σε συγκρίσιμη πλέον βάση, κατά το δεκάμηνο του 2014/2015, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων του Ομίλου επανήλθε στα επίπεδου πρώτου εξαμήνου.

Η εκτίμηση της διοίκησης, για ετήσια αύξηση του κύκλου εργασιών μεταξύ +4% έως +6% διατηρείται παρά τις δυσμενείς συγκυρίες.

• Το μικτό περιθώριο κέρδους μειώθηκε στο 51,89% από 52,15% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
• Η μείωση αυτή οφείλεται στην μεταβολή του προϊοντολογικού μίγματος σε σχέση με πέρυσι (λόγω του εορτασμού του Πάσχα κατά μία εβδομάδα νωρίτερα) αλλά και στην ενίσχυση του Δολαρίου έναντι το Ευρώ που επηρεάζει το κόστος αγορών.

Τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 112,28 εκατομμύρια Ευρώ έναντι 102,27 εκατομμυρίων Ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αυξημένα κατά +9,78% λόγω της καλύτερης διαχείρισης των εξόδων.

Ο Όμιλος JUMBO δεν σταματά να επενδύει στην ελληνική οικονομία. Κατά το τέλος της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται η λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος στην Πελοπόννησο (9.000 τ.μ.) καθώς και ενός ακόμα στη Ρουμανία (12.000 τ.μ.). Επίσης, τον Μάιο ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση του καταστήματος στη Βάρη.

Ο Όμιλος JUMBO κατά το 9μηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, προχώρησε στην έναρξη 5 νέων καταστημάτων, ένα στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και τρία στην Ρουμανία. Στα πλαίσια της στρατηγικής και αξιοποίησης του δικτύου της η εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2015 προχώρησε στο κλείσιμο του ενοικιαζόμενου καταστήματός της σε εμπορικό κέντρο στον Ασπρόπυργο.

Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου αριθμεί 70 καταστήματα εκ των οποίων τα 52 στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 5 στην Ρουμανία ενώ διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-Jumbo.