Αύξηση πωλήσεων 6,88% πέτυχε ο Όμιλος Jumbo για την οικονομική χρήση 2016/2017

Για τον όμιλο JUMBO, η 30η Ιουνίου 2017, σηματοδότησε την λήξη μίας ακόμη θετικής οικονομικής χρήσης, μέσα στο δύσκολο διεθνές και εθνικό περιβάλλον. Η διοίκηση του Ομίλου, προσηλωμένη στην αρχή και δέσμευσή της, για έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση όλων των μετόχων-συνεταίρων που την εμπιστεύονται με τις αποταμιεύσεις τους, ενημερώνει την πορεία των πωλήσεων για τη χρήση που έληξε στις 30.06.2017.

Οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 6,88% στα 681,43 εκατομμύρια Ευρώ από 637,56 εκατομμύρια που ήταν ο τζίρος το περσινό οικονομικό έτος.
  • οι πωλήσεις της Ελλάδας που περιλαμβάνουν τα καταστήματα στην Ελλάδα, το ηλεκτρονικό κατάστημα, τις εξαγωγές προς συνεργάτες της Jumbo (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία και Βοσνία) και πωλήσεις χονδρικής σημείωσαν αύξηση άνω του 2%.
  • όσον αφορά τα καταστήματα στην Κύπρο καταγράφηκε αύξηση τζίρου περίπου 2%.
  • εντυπωσιακή συνεχίζεται να είναι η αύξηση των πωλήσεων στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία όπου σημείωσαν διψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων της τάξεως του 36% και 24% αντίστοιχα.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ομίλου, για την οικονομική χρήση Ιούλιος 2016- Ιούνιος 2017, η αρχική εκτίμηση της διοίκησης για τις πωλήσεις ανέφερε ότι θα κυμανθούν μεταξύ 4% έως 7%.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την ημερομηνία δημοσίευσης των αναλυτικών αποτελεσμάτων για τη χρήση που έληξε στις 30.06.2017 με νεότερη ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2016-Ιούνιος 2017 o Όμιλος πρόσθεσε δύο καταστήματα. Ένα ενοικιαζόμενο υπέρ- κατάστημα τον Νοέμβριο του 2016 στη Stara Zagora, στη Βουλγαρία (11.000 τ.μ. περίπου), ενώ στην εκπνοή της χρήσης ξεκίνησε η λειτουργία ενός ιδιόκτητου καταστήματος στην Κωστάντζα της Ρουμανίας (16.000 τ.μ. περίπου).

Το δίκτυο καταστημάτων JUMBO σήμερα αριθμεί 73 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 8 στη Ρουμανία ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr . Η εταιρεία μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της JUMBO, σε πέντε χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία και Βοσνία).

Ο Όμιλος JUMBO παρά τη περίπλοκη οικονομική συγκυρία και την γενικότερη αβεβαιότητα, συνεχίζει να επενδύει στο εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα. Οι επενδύσεις στη Ρουμανία συνεχίζονται και αναμένεται το δίκτυο καταστημάτων αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 25 την επόμενη πενταετία.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2018 αναμένεται να λειτουργήσουν τρία νέα ιδιόκτητα υπέρ – καταστήματα στη Ρουμανία ενώ κατά το ίδιο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει και ένα καινούργιο υπέρ-κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.

Η έναρξη λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων, η αύξηση των πωλήσεων του ήδη υπάρχοντος δικτύου σε Ρουμανία αλλά και Βουλγαρία με διψήφιο ρυθμό καθώς και η σταθεροποίηση της Ελλάδας και Κύπρου εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν έτσι ώστε οι πωλήσεις του Ομίλου για την νέα οικονομική χρήση να αυξηθούν με ρυθμό μεταξύ 6% και 9%. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη σε επίπεδο Ομίλου προϋπολογίζεται να διατηρηθούν στα επίπεδα της χρήσης που έληξε 30.06.2017 καθώς εκτιμάται ότι το μικτό περιθώριο θα επηρεαστεί αρνητικά από την αύξηση του μεταφορικού κόστους που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες.