Μόνον…αθερίνα… δεν αγόρασαν οι καταναλωτές στα καταστήματα JUMBO, κατά την οικονομική χρήση που έκλεισε στις 30 Ιουνίου 2014

Μία ακόμη εντυπωσιακή οικονομική χρήση ολοκληρώθηκε για τον Όμιλο JUMBO στις 30 Ιουνίου 2014 και οι μέτοχοι – συνεταίροι του Ομίλου ενημερώνονται εγκαίρως και εγκύρως –όπως πάντα- για την πορεία των βασικών οικονομικών μεγεθών.

Η συστηματική διεύρυνση του προϊοντικού μείγματος που προσφέρουν τα καταστήματα JUMBO και συνεχής αναβάθμιση όλων των επιπέδων εξυπηρέτησης προς τους καταναλωτές, ανέβασαν σε νέα επίπεδα τον όγκο των πωλήσεων.

• Από την 1η Ιουλίου 2013 μέχρι και την 30 Ιουνίου 2014, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 541,8 εκατ. Ευρώ έναντι 502,2 εκατ. Ευρώ το προηγούμενο 12μηνο.

Οι συνεχείς προκλήσεις και ανατροπές στην ελληνική και διεθνή οικονομική σκηνή, δεν εμπόδισαν τον κύκλο εργασιών του Ομίλου JUMBO να σημειώσει αύξηση +7,90% ξεπερνώντας τον στόχο που αρχικά είχε ανακοινώσει η διοίκηση για ετήσια αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 4% και 6%.

• Στην Ελληνική αγορά που βιώνει τον 6ο διαδοχικό χρόνο βαθιάς οικονομικής ύφεσης, τα καταστήματα Jumbo κατέγραψαν ένα δωδεκάμηνο με μικρή αύξηση στον τζίρο.

• Στην κυπριακή αγορά, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ανταπόκριση των καταναλωτών στην απόφαση της κυβέρνησης για διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων καθώς και η προσθήκη του νέου καταστήματος στην Πάφο συνέβαλαν στην διψήφια αύξηση των πωλήσεων.

• Επίσης διψήφια αύξηση πωλήσεων κατέγραψαν και τα καταστήματα JUMBO στην γειτονική Βουλγαρία καθώς την χρονιά που έκλεισε ξεκίνησε και η διαφήμισή τους στην τοπική αγορά.

• Η επίδοση των δύο πρώτων Υπέρ-καταστημάτων στη Ρουμανία ήταν σύμφωνα με τις αρχικές προσδοκίες και έτσι για την επόμενη οικονομική χρήση σχεδιάζεται η λειτουργία τριών ακόμα ιδιόκτητων υπέρ- καταστημάτων στη χώρα.

Κατά την διάρκεια της οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2013 - Ιούνιος 2014, ο Όμιλος λειτούργησε 5 νέα υπέρ – καταστήματα εκ των οποίων τα 2 στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο και 2 στη Ρουμανία ενώ τερματίστηκε η λειτουργία του μισθωμένου καταστήματος στον Προμαχώνα. Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων Jumbo αριθμεί 66 καταστήματα όπου 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 4 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία και 2 στη Ρουμανία καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-Jumbo.

Όσον αφορά την νέα οικονομική χρήση ο Όμιλος θα συνεχίσει την επέκτασή του με άνοιγμα καταστημάτων 4-5 νέων καταστημάτων συνολικά ενώ και η αναβάθμιση παλαιών καταστημάτων συνεχίζεται κανονικά καθώς τα επιτευχθέντα αποτελέσματα επιτρέπουν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση αυτής της προαναγγελθείσας ενέργειας. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ομίλου εκτιμάται αύξηση πωλήσεων θα κυμανθεί μεταξύ 4% και 6% υπό την προϋπόθεση ότι σταθεροποιείται η Ελληνική αγορά και τα καθαρά κέρδη μεταξύ € 90-95 εκατ.