Jumbo μεγέθη και εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης

Με αμείωτο ρυθμό μεγαλύτερο του 25% συνεχίζουν να αυξάνουν οι πωλήσεις και τα κέρδη του Ομίλου εταιρειών Jumbo, σύμφωνα με τις ενοποιημένες λογιστικές καταστάσεις 9μήνου που αναφέρονται στην περίοδο Ιουλίου 2003 – Μαρτίου 2004.
 

Οπως καταδεικνύουν οι ενοποιημένες λογιστικές καταστάσεις, ο Ομιλος Jumbo διατηρεί μακράν την ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιχειρηματικές του επιδόσεις. Κατά τη διάρκεια του 9μήνου ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ξεπέρασε τα 148,6 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 25,05% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ενισχυτικά λειτούργησε το γεγονός ότι φέτος η πασχαλινή περίοδος ημερολογιακά ήρθε νωρίτερα.
 

Τα καθαρά προ φόρων κέρδη του Ομίλου αυξήθηκαν με ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό, κατά 27,65% και ανήλθαν σε 24,6 εκατ. ευρώ. Σε σχέση με τη σημερινή κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στο ελληνικό χρηματιστήριο (περίπου 200 εκατ. ευρώ) είναι φανερό ότι η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται με μονοψήφιο Ρ/Ε.
 

Η εντυπωσιακή βελτίωση της κερδοφορίας οφείλεται κατά μείζονα λόγο στην περαιτέρω βελτίωση του περιθωρίου κέρδους κατά μισή ποσοστιαία μονάδα η οποία πέρασε ολόκληρη στην λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου. Η αύξηση του κόστους των πωληθέντων περιορίσθηκε στο +23,6% ενώ αντιθέτως οι αποσβέσεις αυξήθηκαν σε 7,1 εκατ. ευρώ έναντι 5,9 εκατ. ευρώ πέρσι.
 

Μετά την αφαίρεση των ενδοεταιρικών πωλήσεων ο κύκλος εργασιών ανέρχεται σε 143,6εκατ. ευρώ (αυξημένος κατά 24,8% συγκρινόμενος με την αντίστοιχη περσινή περίοδο) ενώ μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη ανέρχονται σε 24 εκατ. ευρώ (αυξημένος κατά 26,99%).
 

Η διοίκηση του Ομίλου Jumbo εκφράζει την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού της Κύπρου στην εκούσια δημόσια πρότασης που υπέβαλε στο ΧΑΚ για την απόκτηση του 100% των μετοχών της θυγατρικής κυπριακής εταιρείας «Jumbo Trading Ltd», προς 59 σεντ λίρες Κύπρου (1,01 ευρώ) για κάθε μετοχή και 6 σεντ λίρες Κύπρου για κάθε ΔΑΜ, τοις μετρητοίς. Μία εβδομάδα πριν από τη λήξη της προσφοράς ήδη η εταιρεία έχει ήδη συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των μετοχών της Jumbo Trading Ltd.
 

Σκοπός της δημόσιας πρότασης είναι, μετά την επιτυχή αποδοχή της, με την συγκέντρωση του 90% του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής, να υποβληθεί αίτηση για την απόσυρση των τίτλων της από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, ώστε (σύμφωνα και με την παγκόσμια τάση) να αποφευχθούν πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ των μετόχων των δύο εισηγμένων εταιριών επ’ ωφελεία αποκλειστικά της Ελλαδικής εταιρείας.