Αυθεντικό Ελληνικό Jumbo Growth Story

Πρόσκληση προς τους Έλληνες Θεσμικούς Επενδυτές να συμμετάσχουν δυναμικά σε ένα «αυθεντικό ελληνικό αναπτυξιακό επιχειρηματικό σενάριο» απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Jumbo κ. Ευάγγελος-Απόστολος Βακάκης.
 

Ήδη σήμερα η συμμετοχή των θεσμικών χαρτοφυλακίων στη Jumbo αποτελεί ρεκόρ για μετοχή μικρής κεφαλαιοποίησης αφού συνολικά ξεπερνά το 40% και είναι ισότιμα κατανεμημένη ανάμεσα στα ελληνικά και τα διεθνή επενδυτικά χαρτοφυλάκια.
 

Μιλώντας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών παρουσίασε αναλυτικά τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις.
 

Αποκάλυψε ότι κατά τους πρώτους 8 μήνες της τρέχουσας χρήσης ο κύκλος εργασιών του Ομίλου αυξάνεται με ρυθμούς μεγαλύτερους του 25% και η εκτίμηση είναι ότι θα συνεχίσει το ίδιο δυναμικά, δεδομένου ότι φέτος οι εορτές της Αποκριάς και του Πάσχα έρχονται αργότερα σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική χρήση. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Ομίλου αρχικά είχε δημοσιεύσει εκτιμήσεις για αύξηση τζίρου της τάξης του 12% ενώ το Δεκέμβριο αναθεώρησε τις εκτιμήσεις σε +18%.
 

Με αντίστοιχους διψήφιους ρυθμούς κινείται και η κερδοφορία του Ομίλου. Η συνεχώς αυξανόμενη κερδοφορία του Ομίλου επιτρέπει την ταχύτερη υλοποίηση των ευρύτερων επενδυτικών στρατηγικών σχεδίων και το πρώτο βήμα θα γίνει με την επέκταση στην αγορά της Βουλγαρίας με χρονικό ορίζοντα την ένταξη της γειτονικής χώρας στην ευρύτερη Ευρωπαϊκή Οικογένεια.
 

Στην Ελλάδα, σήμερα, ο Όμιλος Jumbo κατέχει μερίδιο 28% στον κλάδο της Εμπορίας Παιχνιδιών, Ειδών Bebe και Βιβλιοχαρτοπωλείου. Στόχος του Ομίλου είναι να διευρύνει το μερίδιό του στο 38%.
 

Το σύνολο της Ελληνικής Αγοράς παιχνιδιού εκτιμάται σε 340 εκατ. Ευρώ και προς το παρόν βρίσκεται σε στάδιο στασιμότητας και αναδιάταξης. Μικρούς αναπτυξιακούς ρυθμούς εμφανίζει η αγορά των ειδών bebe που εκτιμάται σε 180 εκατ. Ευρώ περίπου ενώ πολλά υποσχόμενη είναι η αγορά των ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου για παιδιά που σήμερα εκτιμάται ως σύνολο σε 75 εκατ. Ευρώ περίπου.
 

Παράλληλα ο Όμιλος Jumbo δραστηριοποιείται στην καινούρια και δυναμική αγορά των Εποχιακών Προϊόντων, προϊόντων Διακόσμησης, Δώρων και Οικιακής Χρήσης που κατ’ εκτίμηση ξεπερνά τα 155 εκατ. Ευρώ.
 

Οι επόμενες κινήσεις:
 

Σύμφωνα με όσα παρουσίασε στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών η διοίκηση του Ομίλου Jumbo, κατά το πρώτο εξάμηνο της χρήσης που διανύουμε, έχει ολοκληρωθεί οι αναγκαίες επενδύσεις ώστε να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τρεις νέοι χώροι εγκατάστασης όπως :
 

  • Η Κόρινθος, που ξεκίνησε να λειτουργεί, από τον Αύγουστο του 2004, στο μισθωμένο ακίνητο επιφανείας 7.000 τ.μ..
  • Η Καρδίτσα που ξεκίνησε να λειτουργεί πρόσφατα (τον Νοέμβριο του 2004) στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της επιφανείας 9.500 τ.μ. που κτίσθηκαν στο ιδιόκτητο οικόπεδο εμβαδού 33.915 τ.μ.
  • Ο Βόλος που ξεκίνησε και αυτός να λειτουργεί από 7 Δεκεμβρίου σε μισθωμένο ακίνητο επιφανείας 6.500 τ.μ.
  • Για το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης 1η Ιουλίου 2004 – 30 Ιουνίου 2005, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους οι προγραμματισμένες εγκαταστάσεις:
  • Στον Άλιμο επιφανείας 13.500 τ.μ. Χρονικός ορίζοντας έναρξης Μάιος 2005
  •  
  • Στην Πάτρα Νο 2 επιφανείας 4.400 τ.μ. Χρονικός ορίζοντας έναρξης Ιούνιος 2005
  • Στη Ν. Ιωνία επιφανείας 6.950 τ.μ.



Συμπερασματικά κατά την τρέχουσα χρήση 2004/2005, ο Όμιλος θα διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο 39 καταστημάτων λιανικής πώλησης, εκ των οποίων 18 στο λεκανοπέδιο Αττικής, 18 στην υπόλοιπη Ελλάδα και 3 στη Κύπρο.
 

Τέλος, η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής 4 νέων χώρων, οι οποίοι θα λειτουργήσουν το τέλος του 2005 (πρώτο εξάμηνο της εταιρικής χρήσης 2005/2006).