H Jumbo ΑΒΕΕ δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και την θεαματική υπερκάλυψη του ομολογιακού δανείου.

Τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις της διοίκησης για σταθερό ρυθμό ανάπτυξης πωλήσεων και κερδών της τάξης του 25% κατ’ έτος επιβεβαιώνουν οι τριμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις τoυ ομίλου Jumbo που δημοσιεύθηκαν τις μέρες αυτές στον ημερήσιο Τύπο.
 

Παράλληλα η Jumbo ανακοινώνει και την εντυπωσιακή υπερκάλυψη του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου που εξέδωσε με συντονιστή και διαχειριστή την μεγάλη γαλλική τράπεζα BNP ParisBas.
 

Εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσε η ομολογιακή έκδοση και του έντονου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, η διοίκηση της Jumbo αποφάσισε να αυξήσει το ποσό του δανείου από 55 σε 60 εκατομμύρια Ευρώ.
 

Στο κοινοπρακτικό δάνειο συμμετέχουν ως co arrangers οι τράπεζες, Εμπορική, EFG Eurobank Ergasias και Εθνική καθώς και οι ABN Amro, HSBC, CCF, Alpha Bank, Bayerische Vereinsbank και Societe Generale.
 

Σκόπος του δανείου είναι η χρηματοδότηση της περαιτέρω ανάπτυξης της Jumbo ABEE στην ελληνική περιφέρεια επενδύοντας στην δημιουργία νέων ιδιόκτητων καταστημάτων και αποθηκευτικών χώρων. Ταυτόχρονα ένα μικρό μέρος του δανείου θα αναχρηματοδοτήσει παλαιότερο μακροχρόνιο δανεισμό της εταιρείας με σαφώς ευνοϊκότερους όρους.
 

Oσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της νέας χρήσης 2001-2002 που λήγει τον Ιούνιο του 2002, ο κύκλος εργασιών στην Ελλάδα ανήλθε σε 7.463.831 δρχ και τα κέρδη προ φόρων υπερδιπλασιάσθηκαν στο ποσό του 1.032.545.052 δρχ. Αν συνυπολογισθούν και οι πωλήσεις στην Κύπρο, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανέρχεται σε 7.606.319.017 δρχ. και τα κέρδη προ φόρων σε 1.047.230.487 δρχ.
Χαρακτηριστικό των έντονα αναπτυξιακών ρυθμών με τους οποίους επεκτείνεται η Jumbo ABEE είναι τα νέα μεγάλα καταστήματα που ξεκίνησαν την λειτουργία τους κατά το παρελθόν τρίμηνο στην Ανοιξη τα Οινόφυτα και στην περιοχή του Λιμένος Θεσσαλονίκης.
 

Κατά τον μήνα Νοέμβριο ξεκίνησαν την λειτουργία τους 2 νέα καταστήματα Jumbo στο Αγρίνιο και στην Λεμεσό της Κύπρου, γεγονός που θα επιδράσει θετικά στην πορεία της επιχείρησης.