50 Καταστήματα το δίκτυο του Jumbo Μέρισμα € 0,189 ανά μετοχή

Ο Όμιλος Jumbo, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα, ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την 08.12.2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00, στα γραφεία της εταιρείας και συμμετείχαν 149 μέτοχοι εκπροσωπώντας το 78,71% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενέκρινε παμψηφεί την διανομή μερίσματος € 0,189 (μικτού).


Η διοίκηση ενημέρωσε τους μετόχους κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το λιανεμπόριο στην Ελλάδα η εταιρεία συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου με στόχο την ισχυροποίηση της θέσης της εταιρείας στην αγορά και τη διατήρηση του θετικού ρυθμού αύξησης των πωλήσεων. Κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2010-Ιούνιος 2011 λειτούργησαν πέντε νέα καταστήματα δύο στην Ελλάδα, δύο στην Βουλγαρία και ένα στην Κύπρο.


Το δίκτυο του Ομίλου αποτελείται σήμερα από 50 καταστήματα εκ των οποίων τα 43 είναι στην Ελλάδα, τα 3 στην Κύπρο και τα 4 στη Βουλγαρία. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει και το νέο κατάστημα του Ομίλου στα Ιωάννινα συνολικής επιφάνειας 9.000τ.μ..


Επίσης η διοίκηση ενημέρωσε τους μετόχους ότι για την επόμενη οικονομική χρήση Ιούλιος 2011-Ιούνιος 2012 θα συνεχίσει την διεύρινση του δικτύου της με την δημιουργία έξι νέων καταστημάτων. Δύο νέα υπερκαταστήματα στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και τρία στη Βουλγαρία. Το σύνολο των επενδύσεων για την επόμενη χρονιά αναμένεται να ανέρθει σε € 40-45 εκατ. καθώς τα τέσσερα θα είναι ενοικιαζόμενα και τα δύο ιδιόκτητα.