Μικροί και μεγάλοι ενωμένοι στηρίζουν τα JUMBO

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της περιόδου, ο Νοέμβριος διατήρησε το θετικό πρόσημο των πωλήσεων για τα καταστήματα JUMBO. Κατά συνέπεια, οι πωλήσεις του Ομίλου για τους πρώτους πέντε μήνες της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2012- Ιούνιος 2013) ανήλθαν σε 200,39 εκατ. Ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά +2,59% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για τη νέα οικονομική χρήση 2012-2013 που παρουσίασε η διοίκηση στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων, στόχος παραμένει η αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 0%-2%.

Η θετική επίδοση του Νοεμβρίου, οφείλεται στη σημαντική ενίσχυση των πωλήσεων των καταστημάτων της Βουλγαρίας σε συνδυασμό με την περιορισμένη ανάπτυξη των καταστημάτων της Κύπρου και της σταθερότητας των πωλήσεων του δικτύου της Ελλάδας.

Ο Όμιλος JUMBO αντιμετωπίζει τη σημερινή σκληρή οικονομική ελληνική πραγματικότητα επενδύοντας με αισιοδοξία στο αύριο.

Την εποχή που μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ξενιτεύονται για να αντιμετωπίσουν την κρίση, τα JUMBO ενισχύουν την παρουσία τους στην Ελλάδα. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο λειτούργησαν 2 νέα υπερ – καταστήματα JUMBO, το ένα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας συνολικής επιφάνειας 10χιλ.τ.μ. και το άλλο στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου συνολικής επιφάνειας 7,5 χιλ τ.μ. ενώ τον Νοέμβριο λειτούργησε το νέο ενοικιαζόμενο κατάστημα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης συνολικής επιφάνειας 9 χιλιάδων τ.μ.

Σήμερα ο Όμιλος JUMBO διαθέτει ένα δίκτυο που αποτελείται από 61 καταστήματα εκ των οποίων τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, τα 3 στην Κύπρο και τα 7 στη Βουλγαρία.

Επιπλέον, εντός των ημερών αναμένεται να λειτουργήσει το όγδοο υπερ- κατάστημα του Ομίλου στη Βουλγαρία. Το νέο αυτό ιδιόκτητο υπερ-κατάστημα θα λειτουργήσει στη Σόφια και η συνολική του επιφάνεια θα είναι 12χιλ. τ.μ.

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2013 προβλέπεται ότι θα λειτουργήσουν δύο ακόμα καταστήματα στην Ελλάδα.