To καλοκαίρι, οι καταναλωτές …το πέρασαν… JUMBO!!

Ο Όμιλος JUMBO, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου παιχνιδιών, ειδών bebe, παιδικού βιβλιοχαρτοπωλείου και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα, στην προσπάθειά του να κρατά διαρκώς ενήμερους τους μετόχους-συνεταίρους του, ανακοινώνει ότι, το πρώτο δίμηνο της νέας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2013- Ιούνιος 2014), ξεκίνησε δυναμικά με τις πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση πάνω από το 4%. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για τη νέα οικονομική χρήση 2013-2014, ο στόχος που έχει θέσει η διοίκηση είναι η αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 2% και 4%.

Η θετική τάση που είχε σημειωθεί στην Ελληνική αγορά, κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο συνεχίστηκε ενώ τα καταστήματα στην Κύπρο και την Βουλγαρία σημείωσαν διψήφια αύξηση πωλήσεων. Ωστόσο σημειώνεται ότι ο Σεπτέμβριος παραδοσιακά θεωρείται ο σημαντικός μήνας του πρώτου τριμήνου καθώς περιλαμβάνει τις πωλήσεις από προϊόντα που σχετίζονται με την έναρξη των σχολείων και αποτελεί το 10% περίπου των ετήσιων πωλήσεων.

• Τον Ιούλιο ξεκίνησε τη λειτουργία του, το νέο το ιδιόκτητο κατάστημα στις Σέρρες (9.000 τετραγωνικών μέτρων) και τον Αύγουστο το μισθωμένο κατάστημα στον Άγιο Ελευθέριο (11.000 τ.μ.).

• Σήμερα το δίκτυο καταστημάτων Jumbo αριθμεί 63 καταστήματα όπου 52 βρίσκονται στην Ελλάδα, 3 στην Κύπρο και 8 στη Βουλγαρία.

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 αναμένεται η έναρξη λειτουργίας των δύο μισθωμένων υπερκαταστημάτων στη Ρουμανία, ένα στην Τιμισοάρα (13.000 τ.μ.) και ένα στο Βουκουρέστι (14.000 τ.μ.) καθώς και του νέου μισθωμένου καταστήματος JUMBO στην Πάφο της Κύπρου (10.000 τ.μ.). Κατά το δεύτερο μισό της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται να λειτουργήσει ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στην Βόρεια Ελλάδα (9.000 τ.μ.).

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπήρξε και απόφαση σχετικά με το ποσοστό των ανασφάλιστων καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου το οποίο θα μετατραπεί σε μετοχές της Τράπεζας.

• Το τελικό ποσοστό ανήλθε σε 47,5% και η ζημία που προκύπτει περίπου € 24εκ. επιβάρυνε τα αποτελέσματα της χρήσης που έληξε τον Ιούνιο του 2013.

Η Jumbo AEE θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της οικονομικής χρήσης 2012/2013 την Πέμπτη 26.09.2013 μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α. στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.ase.gr) και της εταιρείας (www.jumbo.gr).