Αύξηση της τάξης του 7,7% σημείωσαν οι πωλήσεις του Ομίλου κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης

Ο Όμιλος JUMBO πιστός στην δέσμευσή του για έγκαιρη, έγκυρη και συνεχή ενημέρωση των μετόχων-συνεταίρων του, πληροφορεί το επενδυτικό κοινό για την πορεία των πωλήσεών του, αμέσως μετά το κλείσιμο του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου από τον Ιούλιο 2014 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014, οι πωλήσεις σε επίπεδο Ομίλου σημείωσαν αύξηση της τάξεως του +7,70% στα 341,13 εκατομμύρια Ευρώ από 316,74 εκατομμύρια που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περσυνό διάστημα.

Ο συνδυασμός των κακών καιρικών συνθηκών στην Ελλάδα με το αρνητικό κλίμα στο λιανεμπόριο εξαιτίας των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, επηρέασαν αρνητικά την πορεία των πωλήσεων και περιόρισαν την εντυπωσιακή βελτίωση των μεγεθών που είχε καταγραφεί κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Κατά συνέπεια, οι πωλήσεις για το εξάμηνο που σημείωσαν τα ίδια καταστήματα στην Ελλάδα δεν αυξήθηκαν και παρέμειναν στα αντίστοιχα περσινά επίπεδα. Σε αντιδιαστολή, οι πωλήσεις των καταστημάτων σε Κύπρο και Βουλγαρία παρουσιάζουν -στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης- διψήφιο ρυθμό αύξησης. Εξαιρετικά σημαντική ήταν και η συνεισφορά των καταστημάτων της Ρουμανίας όπου τα παλαιά σημείωσαν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης τα δε καινούργια εξίσου εντυπωσιακές πωλήσεις.

Η αρρυθμία στην Ελληνική αγορά εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και για αυτό η διοίκηση διατηρεί την εκτίμηση του προϋπολογισμού του Ομίλου για ετήσια αύξηση του κύκλου εργασιών μεταξύ +4% έως +6%.

Κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, ο Όμιλος Jumbo πρόσθεσε συνολικά τέσσερα νέα καταστήματα. Συγκεκριμένα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους:
• το νέο κατάστημα στον Ίασμο συνολικής επιφάνειας 9.000 τ.μ. περίπου,
• το νέο κατάστημα του Ομίλου στo Βουκουρέστι (12.000 τ.μ.),
• το νέο κατάστημα στην πόλη Oradea (12.000 τ.μ.) και
• το νέο JUMBO στην Λεμεσό της Κύπρου (12.000 τ.μ.).

Ο Όμιλος μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου διέθετε ένα δίκτυο 70 καταστημάτων πλέον σε τέσσερις χώρες. Αναλυτικά διέθετε 53 καταστήματα στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 8 στη Βουλγαρία, 4 στη Ρουμανία καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo.

Ο Όμιλος συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα και κατά το τέλος της τρέχουσας οικονομικής χρήσης αναμένεται η λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος στην Πελοπόννησο (9.000 τ.μ.) καθώς και ενός ακόμα υπέρ- καταστήματος στην πόλη Arad της Ρουμανίας (12.000 τ.μ.).