Η βελτίωση στην Ελλάδα οδηγεί υψηλότερα τις πωλήσεις του Ομίλου για το 5μηνο

Ο Όμιλος JUMBO, τηρώντας πιστά την υπόσχεση που έχει δώσει εδώ και χρόνια, στους μετόχους-συνεταίρους του, για διαρκή, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, ανακοινώνει σήμερα τις νεότερες εξελίξεις στα μεγέθη και τις κινήσεις των τελευταίων μηνών.

Κατά την τελευταία ανακοίνωση, οι μέτοχοι-συνεταίροι είχαν ενημερωθεί πως κατά το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, Ιούλιος 2018- Σεπτέμβριος 2018, ο συνολικός κύκλος εργασιών του Ομίλου αυξήθηκε κατά +6% περίπου. Τα μεγέθη είχαν κυρίως επηρεαστεί από την στασιμότητα των πωλήσεων και των εργασιών στην Ελληνική αγορά.

Ο Οκτώβριος αλλά και ο Νοέμβριος παρουσίασαν αυξητική τάση λόγω της βελτιωμένης εικόνας των πωλήσεων των καταστημάτων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου για το διάστημα Ιούλιος 2018- Νοέμβριος 2018 να καταγράψουν αύξηση κατά +8%.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Ομίλου, για την τρέχουσα οικονομική χρήση, προβλέπει αύξηση των πωλήσεων μεταξύ +5% και +7%.

Όπως κάθε χρόνο, καθοριστικός είναι ο μήνας Δεκέμβριος λόγω της εορταστικής περιόδου και γι’ αυτό η διοίκηση δεσμεύεται ότι θα υπάρξει σύντομα νέα ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, με την ολοκλήρωση του τρέχοντος εξαμήνου.

Ο όμιλος JUMBO συνεχίζει να επενδύει δυναμικά.

Από τον Ιούλιο του 2018, ο Όμιλος έχει προχωρήσει στην λειτουργία δύο καταστημάτων στη Ρουμανία. Το πρώτο λειτούργησε τέλος Σεπτεμβρίου στη περιοχή του Βουκουρεστίου (13.600 τ.μ. περίπου), ενώ στις 12 Νοεμβρίου λειτούργησε ένα ακόμα ιδιόκτητο κατάστημα στο Bacau (12.900 τ.μ. περίπου).

Το δίκτυο καταστημάτων JUMBO σήμερα αριθμεί 77 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 12 στη Ρουμανία ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr.

Η εταιρεία μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της JUMBO, σε πέντε χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία και Βοσνία).

Μέχρι τον Ιούνιο του 2019 έχει προγραμματιστεί η λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος στη Ρουμανία καθώς και ενός ακόμα καταστήματος στην Βόρεια Ελλάδα.