Διοικητικό συμβούλιο

Απόστολος-Ευάγγελος Βακάκης- Εκτελεσικό Μέλος, Πρόεδρος
Έτος γέννησης: 1954
Είναι επιχειρηματίας δεύτερης γενιάς με πολυετή πείρα στο χώρο της λιανικής και της χοντρικής πώλησης παιχνιδιών και συναφών ειδών. Έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και χρηματοοικονομική διοικητική στο Πανεπιστήμιο του Warwick (Ηνωμένο Βασίλειο).

Δημήτριος Κεραμεύς- Μη Εκτελεστικό Μέλος, Αντιπρόεδρος
Έτος γέννησης: 1977
Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Μονάχου και του New York University στη Νέα Υόρκη (LLM). Εργάστηκε ως δικηγόρος σε δικηγορικό γραφείο στη Νέα Υόρκη και σε ναυτιλιακή εταιρεία. Από το 2008 εργάζεται ως εταίρος-διαχειριστής της δικηγορικής εταιρείας «Κεραμεύς & Συνεταίροι». Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς του εμπορικού, του εταιρικού και του ναυτιλιακού δικαίου. Είναι δικηγόρος Αθηνών και Νέας Υόρκης. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Είναι ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης εταιρείας «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΕΚΕ» και της επιτροπής αποδοχών αυτής. Είναι επίσης μέλος διοικητικών συμβουλίων μη εισηγμένων Ελληνικών εταιρειών.

Κωνσταντίνα Ντεμίρη- Εκτελεστικό Μέλος, Διευθύνουσα Σύμβουλος
Έτος γέννησης: 1958
Είναι οικονομική διευθύντρια και υπεύθυνη λογιστηρίου της Εταιρείας από το 2003. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία συνδέεται με το λογιστικό και φορολογικό τομέα διατελώντας επί 20ετίας υπεύθυνη λογιστηρίου σε Όμιλο εταιρειών που σχετίζεται με το λιανικό εμπόριο.

Σοφία Βακάκη- Εκτελεστικό Μέλος
Έτος γέννησης: 1987
Είναι πτυχιούχος λογιστικής και χρηματοοικονομικών του Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και έλαβε MS Σπουδών Τουριστικής Βιομηχανίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Εργάστηκε στη Grant Thornton International LTD, ενώ από το 2012 εργάζεται στην Εταιρεία στο τμήμα ηλεκτρονικού εμπορίου και ως Προϊσταμένη στο Τμήμα Εμπορευματοποίησης της Εταιρείας με ευθύνη όλων των καταστημάτων της μητρικής και των θυγατρικών εταιρειών στην Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο.

Πόλυς Πολυκάρπου- Εκτελεστικό Μέλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος
Έτος γέννησης: 1978
Ο Πόλυς Πολυκάρπου διαθέτει 19 έτη εμπειρίας και εξειδίκευσης σε θέματα χρηματοοικονομικής και επιχειρηματικής ανάλυσης, με υψηλή κατάταξη σε λίστες θεσμικών επενδυτών διεθνούς κύρους. Με πάθος και συνεχή αφοσίωση στην ανάλυση στρατηγικής επιχειρήσεων και στην αξιολόγηση επενδυτικών ευκαιριών, έχει αναπτύξει εξειδικευμένη τεχνογνωσία σε όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας. Το 2012 συνίδρυσε τον πρώτο ανεξάρτητο πάροχο έρευνας στην ελληνική/κυπριακή αγορά. Στο παρελθόν διετέλεσε Οικονομικός Αναλυτής στη Citi Investment Research (2005-09), Αντιπρόεδρος της Deutsche Bank Global Markets (2010-12), Αναπληρωτής Διευθυντής Έρευνας στην Alpha Finance Α.Ε.Π.Ε.Υ. και Στέλεχος Πωλήσεων Θεσμικών Μετοχών στην ΚΑΠΠΑ Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού (MSc) στη Διεθνή Χρηματοοικονομική και Επενδυτική Τραπεζική του ICMA (Henley Business School, 2003) και πτυχίου σε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικών Επιστημών (Bachelor with First Class Honors) από το Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι (2002). Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας (1997). Γεννήθηκε το 1978, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.


Νικόλαος Βελισσαρίου- Μη Εκτελεστικό Μέλος
Έτος γέννησης: 1969
Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών (1988). Πτυχιούχος BSc σε Engeneering & Management από το University of Manchester και κατέχει MBA από το Manchester Business School. Το 1996 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως επενδυτικός σύμβουλος στην Telesis ΑΧΕΠΕΥ μέχρι την εξαγορά της από την EFG Eurobank Ergasias, όπου διατέλεσε Senior Director και Διευθυντής του τμήματος ιδιωτών πελατών. Στη συνέχεια ήταν εκ των συνιδρυτών της VAL Advisors ΑΕΠΕΥ, εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για διαχείριση περιουσίας. Διαθέτει επαρκή γνώση στον τομέα δραστηριότητας της Εταιρείας, καθόσον έχει διατελέσει διαχειριστής λιανικών δικτύων στον όμιλο Eurobank για μία δεκαετία.

Ευανθία Ανδριανού- Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος
Έτος γέννησης: 1970
Είναι απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου (Pierce) (1987). Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και κατέχει MBA από το Kellogg Graduate School of Management.
Το 1992 ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα ως auditor στην PwC, από το 1998 έως το 2014 εργάστηκε ως στέλεχος Επενδυτικής Τραπεζικής στην Telesis ΑΧΕΠΕΥ, στην Accentis Corporate Finance και στην EFG Telesis Finance, όπου διατέλεσε Διευθύντρια του τμήματος Επενδυτικής Τραπεζικής. Από το 2014 απασχολείται αποκλειστικά ως διαχειρίστρια κεφαλαίων στο χώρου του Private Equity, εκ των συνιδρυτών των επενδυτικών κεφαλαίων SouthBridge Europe Mezzanine, τα οποία επενδύουν σε αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες. Κατέχει μη εκτελεστική θέση μέλους Δ.Σ. σε εταιρείες του χαρτοφυλακίου της SouthBridge Europe Mezzanine και αποτελεί ιδρυτικό μέλος και μέτοχο της SouthBridge Advisors ΑΕΔΟΕΕ. Διαθέτει επαρκή γνώση στον χώρο των επιχειρήσεων και στον τομέα δραστηριότητας της Εταιρείας, έχοντας αξιολογήσει και πραγματοποιήσει επενδύσεις στον χώρο των οργανωμένων δικτύων λιανικής.

Φώτιος Τζίγκος- Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος
Έτος γέννησης: 1959
Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (1981). Μετά από μια σταθερή καριέρα άνω των πέντε (5) ετών ως επικεφαλής λογιστικής και φορολογικού διευθυντή πολυεθνικής εταιρείας, το 1988 υπήρξε συνιδρυτής μιας ελληνικής εταιρείας με δραστηριότητα τις φορολογικές και λογιστικές υπηρεσίες (ΤΖΙΓΚΟΣ Ι ΜΠΑΝΤΡΑΣ Λογιστικές και Φοροτεχνικές Υπηρεσίες Α.Ε). Διατηρεί πρωταρχική ευθύνη για λογιστικές και φορολογικές υπηρεσίες στη λιανική, οικονομική και ναυτιλιακή βιομηχανία και ειδικεύεται στην παροχή συμβουλών τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εταιρείες σχετικά με τη φορολογική νομοθεσία και τη συμμόρφωση. Διαθέτει επαρκή γνώση στον τομέα δραστηριότητας της Εταιρείας, διότι επί σειρά ετών είναι λογιστικός και φοροτεχνικός σύμβουλος σε πολλές εμπορικές ανώνυμες εταιρείες. Επίσης διαθέτει επαρκή γνώση στην ελεγκτική, διότι έχει διατελέσει επί σειρά ετών ελεγκτής σε ανώνυμες εταιρείες, που δεν υπάγονται στο Μέρος Β άρθρο 2 υποπαράγραφος Α1 του Ν. 4336/2015.

Μάριος Λασανιάνος -Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος
Έτος γέννησης: 1974
Είναι Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής μέλος του Σώματος Ορκωτών Λογιστών ενώ κατέχει και τον τίτλο Fellow Member του ACCA (Association of Certified Chartered Accountants). Επίσης είναι Certified Fraud Examiner, μέλος του Association of Certified Fraud Examiners καθώς και μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου κατά της Απάτης. Είναι πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).
Στο διάστημα 1998 - 2018 εργάστηκε ως ελεγκτής και σύμβουλος επιχειρήσεων στην Grant Thornton Ελλάδος όπου και έφτασε στην βαθμίδα του Partner. Κατά την διάρκεια της καριέρας του ηγήθηκε πολυάριθμων έργων στον τομέα των εξωτερικών και εσωτερικών ελέγχων σε ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες. Επίσης σύμβουλος επιχειρήσεων σε υπηρεσίες συνδιαλλαγής (Transactional Advisory) και υπηρεσιών Forensics. Το διάστημα 2014 – 2018 διετέλεσε εκπρόσωπος της Grant Thornton Ελλάδος στη διεθνή επιτροπή της Grant Thornton International, Global Audit Quality Committee με σκοπό την καθιέρωση προτύπων και διαδικασιών για την ενίσχυση της ποιότητας του ελέγχου. Για το διάστημα 2018 - 2019 εργάστηκε ως διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών στην Mart Cash and Carry (θυγατρική του ομίλου Σκλαβενίτη) ενώ από το 2019 έως σήμερα εργάζεται ως οικονομικός διευθυντής σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες χονδρικής πώλησης και εισαγωγής ενδυμάτων Shop and Trade AEBE.

Σάββας Κάουρας -Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος
Έτος γέννησης: 1978
Ο Σάββας Κάουρας είναι τέως Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής μέλος του Σώματος Ορκωτών Λογιστών. Πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σε Ναυτιλιακές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Στο διάστημα 2005 - 2014 εργάστηκε ως ελεγκτής και σύμβουλος επιχειρήσεων στην Grant Thornton Ελλάδος και RSM Greece. Κατά την διάρκεια της καριέρας του ήταν υπεύθυνος πολυάριθμων έργων στον τομέα των τακτικών και φορολογικών σε ιδιωτικές και δημόσιες εταιρείες.
Από το 2014 έως σήμερα είναι επικεφαλής στο Οικονομικό τμήμα ναυτιλιακού ομίλου στην Ελλάδα με παρουσία στο εξωτερικό.


 
Λειτουργία και αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το ισχύον κωδικοποιημένο Καταστατικό.